• Hanny Plomp (l) tijdens de lezing in de bibliotheek in Nieuwegein.
• Hanny Plomp (l) tijdens de lezing in de bibliotheek in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Lezing in Nieuwegein over democratie en Provinciale Staten ‘groot succes’

Algemeen

NIEUWEGEIN • In bibliotheek De tweede verdieping werd maandagmiddag - in aanloop naar de verkiezingen van 15 maart - een lezing georganiseerd over democratie en de Provinciale Staten. De organisatie noemt het evenement een ‘groot succes’. “Veel bezoekers kwamen om meer te leren over het belang van democratie.”

Betsy de Keizer uit Nieuwegein opende de middag en introduceerde Hanny Plomp-van Rheenen (gemeenteraadslid in Nieuwegein namens D66). Hanny sprak over democratie en legde uit wat dit begrip precies inhoudt. Ze vertelde ook hoe inwoners van Nieuwegein hun stem kunnen laten horen.

Na de presentatie was er ruimte voor vragen uit het publiek. Bezoekers waren geïnteresseerd in de ideeënmarkt waar Hanny over vertelde en stelden daar vragen over.

Na de pauze was het de beurt aan Marianne de Widt (D66 Statenlid Provincie Utrecht) om te spreken over de Provinciale Staten en waterschappen. Marianne legde uit wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van deze organen en hoe zij invloed hebben op het dagelijks leven. Ook benadrukte ze hoe belangrijk het is om te gaan stemmen.

De lezing werd afgesloten met vragen uit het publiek.