• Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
• Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Foto: Ricardo Smit

St. Antonius Ziekenhuis draait zondagsdiensten op stakingsdag 16 maart

Algemeen

REGIO • De vakbonden en het actiecomité voeren op donderdag 16 maart actie in het St. Antonius Ziekenhuis, net als in veel andere ziekenhuizen in het land. Dit houdt in dat er op deze doordeweekse dag op diverse afdelingen een zondagsdienst wordt gedraaid.  

De zondagsdiensten vinden alleen plaats op enkele poli’s, verpleegafdelingen en bij het OK-centrum, waar die dag in principe alleen spoedzorg wordt gegeven. Op andere afdelingen zijn géén acties en gaat de zorg gewoon door. Ook alle spoedzorg gaat gewoon door.

Afspraken
Patiënten die direct geraakt worden door de acties, bijvoorbeeld als een geplande afspraak of operatie niet doorgaat, worden persoonlijk geïnformeerd door het ziekenhuis. Patiënten die niets hebben gehoord kunnen ervan uitgaan dat hun afspraak gewoon doorgaat.

“Omdat de landelijke actiedag al enige tijd geleden is aangekondigd, hebben we in de afgelopen periode uit voorzorg al minder afspraken op deze dag ingepland. Zo hopen we de overlast voor zoveel mogelijk patiënten te beperken”, aldus het St. Antonius Ziekenhuis.

Werkdruk en lonen
Ziekenhuismedewerkers voelen zich niet gehoord door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, meldde FNV Zorg & Welzijn. De werkdruk is te hoog en de lonen zijn te laag. Daarom voeren zorgmedewerkers op 64 locaties van verschillende ziekenhuizen door heel Nederland actie op 16 maart.