• Viering eerste verjaardag mascotte Joggy.
• Viering eerste verjaardag mascotte Joggy. Foto: Gemeente Nieuwegein

130 Nieuwegeiners vieren eerste verjaardag van gezondheidsmascotte Joggy

Algemeen

NIEUWEGEIN • Het was afgelopen woensdag feest in Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Maar liefst 130 Nieuwegeinse kinderen en ouders vierden samen de eerste verjaardag van mascotte Joggy. Joggy moet kinderen in Nieuwegein het goede voorbeeld geven op het gebied van gezondheid en staat voor de ‘JOGG-aanpak’ van de gemeente.

Tijdens Joggy’s verjaardag konden kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. Schaakvereniging Kasteel Lekstroom leerde kinderen schaken, dansdocente Tamara van Theater De Kom verzorgde dansworkshops, de jeugdwerkers van MOvactor maakten creaties met schmink en plaktattoos en de buurtsportcoaches van SportID zorgden voor de nodige beweging met een springkussen, een spellenplein en een klimwand. 

Groen Doet Nieuwegein Goed zorgde samen met cliënten van Reinaerde voor toastjes met verschillende wortelspreads, snackwortels en verse wortelsap. Ook deelde ze een nieuwe doekaart met wortelzaadjes uit, zodat kinderen thuis aan de slag kunnen met het kweken van worteltjes. 

Gemeente Nieuwegein is sinds 2021 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Met de JOGG-aanpak moet de sociale en fysieke omgeving van kinderen structureel gezonder worden gemaakt. 

Mascotte Joggy werd in 2022 door middel van een tekenwedstrijd verkozen tot mascotte van JOGG Nieuwegein.