Nieuwegeinse jiu-jitsuka’s naar EK

nieuwegein • De Europese Kampioenschappen jiu-jitsu voor aspiranten (-18) en junioren (-21) vinden komen weekend plaats. Zes leden van de Nieuwegeinse club De Mix werden door de Judo Bond Nederland geselecteerd om ons land in het Franse Lille te vertegenwoordigen.

Sem van Schaik met Jari van Bommel zullen vrijdag 10 maart in actie komen bij de duo heren onder de 21 jaar. Ze behoren ongetwijfeld tot de favorieten, want tijdens de afgelopen Nederlandse kampioenschappen werden ze zelfs kampioen bij de volwassenen. 

Een dag later, dus zaterdag 11 maart, komen de aspiranten onder de 18 jaar tijdens het fighting in actie. Aan dit onderdeel nemen Stijn Terhaar, Jo-Ann van Hillo en wederom Sem van Schaik deel.

Op zondag 12 maart is het de beurt aan de fighting junioren. Tot de deelnemers behoren de wereldkampioen Romée Roussey dames en Tanisha Baars. Ook Jari van Bommel komt dan nog een keer in actie, maar dan bij de heren onder de 21 jaar.

Voor Jo-Ann van Hillo en Stijn Terhaar wordt het de eerste keer dat ze in het fighting uitkomen. Hetzelfde geldt voor Jari van Bommel en Sem van Schaik.


Geinoord kansloos tegen sterk Victoria

nieuwegein • SV Geinoord heeft zichzelf zaterdagmiddag op eigen veld aardig in de nesten gewerkt door met 4-1 te verliezen van een goed spelend Victoria. Door overwinningen van de concurrentie is de formatie van trainer Gerrit Plomp terechtgekomen in de hoek waar straks de klappen gaan vallen. 

Een aantal spelers van Geinoord was er zaterdag niet bij en het trio David Jackson, Robin Janssen en Eser Özkilit moesten er nog voor rust wegens blessures af. Het enige doelpunt van Geinoord kwam op naam van spits Daniël Kops.