• Walking Football bij Geinoord met Jong Oranje in 2018.
• Walking Football bij Geinoord met Jong Oranje in 2018. Foto: Aangeleverd

Al 8 jaar Walking Football bij Geinoord

nieuwegein • Het walking football bij SV Geinoord viert op 21 maart haar achtste verjaardag.

Het is meteen ook de laatste verjaardag, want vanaf juli is het walking football een onderdeel van de nieuwe fusievereniging SV Parkhout. Het initiatief om met walking football te beginnen was van Gerard van Vliet, in zijn jonge jaren eerste elftalspeler van Geinoord. Nadat hij al eerder met jongens als Cherry Plantinga en Peter Verboom een balletje had getrapt, werd op 21 maart 2015 het walking football bij Geinoord in het leven geroepen. Het begon met een mannetje of acht, maar de nieuwe afdeling groeide als kool. Inmiddels telt de afdeling zo’n veertig wat oudere voetballiefhebbers, waarvan er wekelijks minimaal twintig op de dinsdagochtend op Parkhout verschijnen om een balletje te trappen. Tot zo rond de klok van twaalf uur worden onderlinge partijtjes gespeeld en probeert iedereen het beste uit zichzelf te halen.

Aan de viering van de achtste verjaardag wordt niet zomaar voorbij gegaan. Op 21 maart wordt voor de nieuwe accommodatie een foto gemaakt, koffie gedronken en taart gegeten.
Op zaterdag 18 maart speelt het eerste elftal een competitiewedstrijd tegen FC Breukelen. De aftrap wordt niet alleen verricht door een minipupil, maar tevens door Gerard Romijn (84+) het oudste lid van het bijna jarige walking football.

Thijs Middelkoop