• Spelmoment tijdens een wedstrijd van het mannenhockeyteam van MHCN.
• Spelmoment tijdens een wedstrijd van het mannenhockeyteam van MHCN. Foto: Aangeleverd

Hockeymannen MHCN starten tegen Fit

nieuwegein • MHC Nieuwegein speelt dan een thuiswedstrijd tegen Fit. Het zal geen makkelijke klus worden, want de bezoekers bezetten de vierde plaats op de ranglijst. De Nieuwegeiners staan op de achtste plaats met 11 punten uit 11 wedstrijden.

Trainer-coach Sebas Pronk heeft overigens vertrouwen in een goede tweede competitiehelft. Over de gespeelde oefenwedstrijden mocht hij dan ook zeker niet mopperen. Zo werd gewonnen tegen Dordrecht (3-2 overwinning), Xenios Heren 2 (3-1 overwinning) en AthenA (6-1 overwinning) en met 2-2 gelijkgespeeld tegen Maarssen en Mezen. Alleen tegen Pijnacker werd met 3-2 verloren. Afgelopen weekend stonden nog oefenwedstrijden tegen Doorn en Warande op het programma.

Talentvolle lichting

Tijdens de winterstop nam de helft van het eerste team deel aan de zaalcompetitie. De andere helft koos ervoor dingen buiten het hockey te doen, om zich weer op te laden voor de tweede seizoenshelft op het veld. Ookal waren niet alle spelers voor de oefenwedstrijden op het veld beschikbaar, het lukte de technische staf wel steeds een representatief team op de been te krijgen.
Dit gebeurde niet zelden met steun van jongens uit de onder de 18. Zij trainden niet alleen volop mee met de selectie, maar kwamen ook uit in de oefenwedstrijden. ‘'De jonge jongens hebben het goed gedaan. Er zit echt een talentvolle lichting aan te komen. Hopelijk blijven veel van de jongens uit onze eigen jeugd bij de club spelen en stroomt er ook een deel door naar heren 1 volgend jaar'', aldus trainer Sebas Pronk.

Punten pakken 

Over zijn rol bij MHC Nieuwegein vertelt Sebas: ‘'Ik ga als de competitie weer is begonnen in gesprek met de club over volgend jaar. Voor nu is het belangrijk om te focussen op dit seizoen en ervoor te zorgen dat we dit jaar onszelf eerst een aantal wedstrijden belonen door niet alleen maar goed te spelen, maar ook punten te pakken. Als we dan zeker weten dat we netjes in de middenmoot gaan eindigen en er duidelijkheid is over of ik volgend jaar ook heren 1 ga trainen, dan kunnen we doorpakken en met spelers in gesprek gaan over volgend jaar. Ik maak me daar momenteel maar nog niet zorgen over, omdat ik bijna zeker weet dat heren 1 intact blijft.''

Thijs Middelkoop