Meedenken over plan Nijpelsplantsoen

nieuwegein • Bewoners en omwonenden kunnen meedenken over het toekomstplan voor het Nijpelsplantsoen. Woonin werkt in de komende maanden het toekomstplan voor de flats van het Nijpelsplantsoen uit.

Dat doet de woningbouwcorporatie samen met de bewoners van de flats en omwonenden. Zij mogen meedenken, via een speciale website of in een klankbordgroep, over de nieuwbouwplannen. De eerste technische onderzoeken, ook nodig om de plannen uit te werken, zijn inmiddels gestart. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2024 met de werkzaamheden voor het groot onderhoud te starten.

De flats van het Nijpelsplantsoen staan al geruime tijd in de stempels. Met het groot onderhoud aan de drie flats (Nijpelsplantsoen 91 t/m 360) worden de galerijen vervangen en de appartementen verduurzaamd. Daarnaast bouwt Woonin circa 200 nieuwbouwappartementen. Afgelopen najaar maakten woningcorporatie Woonin en gemeente Nieuwegein dit toekomstplan voor het Nijpelsplantsoen bekend en in februari ondertekenden beide partijen de intentieovereenkomst hiervoor. 

De circa 200 nieuwbouwappartementen met 2, 3 of 4 kamers komen op de plek van flat 1 en het naastgelegen parkeerterrein. De appartementen krijgen een oppervlakte variërend van 50 tot 80 vierkante meter. Katja van Boeijen (Manager Wonen Nieuwegein bij Woonin): ,,Het aantal appartementen en het woningtype ligt vast, maar er zijn nog veel thema's om over mee te denken. Daarom starten we binnenkort met de participatie. We vinden het belangrijk om te weten waar de wensen, behoeften en zorgen in de buurt liggen."