• Buurtbewoners konden de plantjes gratis afhalen bij het Rosarium.
• Buurtbewoners konden de plantjes gratis afhalen bij het Rosarium. Foto: Ricardo Smit

Buurtbewoners krijgen gratis plantjes van gemeente Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein organiseerde onlangs een tuinmarkt bij het Rosarium, het park bij de Ruiterstede, naast de trambaan en het busstation. Buurtbewoners konden daar gratis tuinplanten afhalen. 

Het Rosarium wordt sinds kort vernieuwd. Door werkzaamheden aan de stadsverwarming en het verleggen van kabels en leidingen moest een klein deel van het park tijdelijk opgebroken worden. Het bood de kans om, op basis van wensen van de buurt, een nieuw ontwerp voor het enigszins verouderde Rosarium te maken. 

“Binnenkort kan de buurt genieten van een kleurrijk park met sport en spel mogelijkheden. Een park met meer groen, dat meer water opneemt en aantrekkelijk is voor vogels en insecten”, aldus de gemeente Nieuwegein. Het basketbalveld komt in verkleinde vorm terug en is voor meer activiteiten te gebruiken.

De gemeente wil van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland maken. “Daarom denken we duurzaam in alles wat we doen. Een deel van de bestaande beplanting in het huidige Rosarium wordt weggehaald. Hier zitten goed bruikbare planten bij. Deze bieden we met plezier aan buurtbewoners aan.” 

Vandaar dat de gemeente de tuinmarkt organiseerde. De buurt mocht de planten en struiken gratis af komen halen en in hun eigen tuin of op hun balkon zetten.