• In Dorpshuis Fort Vreeswijk wordt iedere dinsdagmiddag gebreid en gehaakt voor goede doelen.
• In Dorpshuis Fort Vreeswijk wordt iedere dinsdagmiddag gebreid en gehaakt voor goede doelen. Foto: Aangeleverd

Breien en haken voor het goede doel in Nieuwegeins dorpshuis: ‘Het is heel gezellig’

Algemeen

NIEUWEGEIN • In Dorpshuis Fort Vreeswijk wordt elke dinsdagmiddag door vrijwilligers gebreid en gehaakt. Wat ze maken komt ten goede aan doelen als het Leger des Heils, De Kledingbank en het Rode Kruis. 

“Omdat ik zelf graag creatief bezig ben, heb ik geopperd om een middag te organiseren waarin mensen hun haak- of breiwerk kunnen meenemen”, aldus Jolanda de Brabander, initiatiefneemster van dit project en vrijwilliger bij het Dorpshuis. 

Vlakbij het Dorpshuis is een voedsel-en kledingbank, bij Cityplaza zit het Leger des Heils. “Hier willen we de gemaakte spullen naar toe brengen. Mocht het storm gaan lopen en is er veel gebreid en gehaakt, dan organiseren we een middag om het te verkopen. De opbrengst gaat naar een van deze goede doelen.”

Omslagdoek, sjaal en sokken
Zelf is Jolanda een omslagdoek aan het haken en een sjaal aan het breien. “Ik wissel het graag af”, zegt ze lachend. Een van de beheerders van het Dorpshuis breit sokken, zij sluit ook aan. De trouwste gast is 82 jaar. ‘s Morgens doet ze mee aan een bewegingsactiviteit, ze eet in het lunchcafé, daarna breit ze mee voor het goede doel.

De dame die altijd kookt voor het eetcafé in het Dorpshuis heeft ook haar breiwerk meegenomen. ‘’Dan zitten we te breien en te keuvelen. Met wat lekkers bij de koffie en thee, heel gezellig. In een ruimte met openslaande deuren”, voegt Jolanda enthousiast toe, “dus als het straks lekker weer is, kunnen we heerlijk in de tuin zitten.”

Informatie
Houd je van handwerken en vind je het leuk om samen met anderen te werken aan bijvoorbeeld mutsen en sjaals, dan ben je welkom om aan te sluiten. Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kun je langskomen. Een van de vrijwilligers is aanwezig om te helpen. Neem je eigen wol, garen en andere benodigdheden mee.

Monique Louis