Expositie over duurzaam leven

regio • Een tentoonstelling over nieuwe duurzame vormen van energie en hoe die onze leefomgeving zou kunnen veranderen. Van 7 maart tot en met 12 april is deze te zien in het Huis voor de Provincie.

Leefomgeving

De tentoonstelling geeft een beeld van een aantal energietransitie projecten in het land, waaronder ook in de provincie Utrecht. Er wordt gekeken naar hoe onze leefomgeving er uit zal zien met nieuwe duurzame vormen van energie. Zullen de straten vaker laadvoorrzieningen hebben? Hoe kunnen wij zonnecentrales en windturbines praktisch en aantrekkelijk in het landschap neerzetten? Kunnen wij geluidsschermen met nestplekken voor kleine dieren plaatsen? Al dit soort vragen staan nu en in de komende jaren centraal.

Projecten
De tentoonstelling is samengesteld door Podium voor Architectuur en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Architectuurcentrum Aorta, Provinciaal Adviseur voor de Ruimtelijke Kwaliteit Utrecht, MooiSticht en Ben Kuipers hebben de tentoonstelling naar het Huis voor de Provincie gehaald en zijn verantwoordelijk voor vier van de getoonde projecten.

Toekomst

De tentoonstelling 'Landschappen van Verlangen' is tot en met 12 april te zien van 9.00 tot 17.00 uur. Plaats van handeling is het Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, Utrecht. Wie een kijkje wil krijgen op de (eigen) duurzame toekomst, doet er verstandig aan om even langs te gaan.