Bouwspeeltuin Jeugdland waar kinderen en ook ouders met plezier komen. Om te spelen, ravotten en hutten te bouwen.
Bouwspeeltuin Jeugdland waar kinderen en ook ouders met plezier komen. Om te spelen, ravotten en hutten te bouwen. Foto: Naomi Wijling

Jeugdland zoekt met spoed bestuursleden

Algemeen

NIEUWEGEIN • Bouwspeeltuin Jeugdland, gelegen in Nieuwegein Zuid, bezorgt bij veel kinderen tot en met 12 jaar rode wangen en een glimlach op het gezicht. En zo ook bij de ouders die maar al te graag met hun kind mee komen. Door het afscheid van de penningmeester blijft er echter een bestuur over van twee personen.

,,Jeugdland is één van de boegbeelden van Nieuwegein, maar met nog maar twee bestuursleden is het niet mogelijk om de speeltuin open te houden,” aldus Melanie Kos (bestuurslid). En dat zou ontzettend jammer zijn.

Bouwspeeltuin Jeugdland bestaat dit jaar 17 jaar. Het is een plek waar kinderen kunnen bouwen en spelen. Kinderen vanuit de wijken Doorslag, Merwestein tot aan Vreeswijk komen hier graag. Iedere zaterdag- en woensdagmiddag is de speeltuin open. En in de vakanties worden vaak extra activiteiten georganiseerd. “We hebben een trouwe groep vrijwilligers, waarvan sommige al meer dan tien jaar vrijwilliger is,” vertelt José Klein Haneveld (Bestuurslid). “Het is een diverse, leuke en gezellige groep vrijwilligers. En samen zorgen we voor een veilige groene buitenspeelplek.”

Hecht

Jeugdland is een kleine en hechte organisatie. “Ik geniet van de onderlinge samenwerking. De openheid, de waardering die we voor elkaar hebben,” vertelt Melanie die al 11 jaar bestuurslid is. “We hebben vooral veel plezier en humor.” En iedereen heeft een passie voor Jeugdland. “Jeugdland is één van de best bewaarde geheimen van Nieuwegein,” zegt Melanie. “Het ligt verscholen tussen de bomen. Met het warme weer is het prima vertoeven hier.”


Als je bestuurslid wilt worden, dan ben je na een inwerkperiode zo’n 2 - 3 uur per week bezig voor Jeugdland, naast de maandelijkse vergadering. “Je hebt in principe geen ervaring nodig, tenzij je penningmeester wilt worden of als jij je bezig wilt houden met de verhuur dan is kennis van cijfers of communiceren handig, geen vereiste.” Melanie is zelf bestuurslid geworden toen haar kinderen al ouder waren en geniet net als José nog steeds met volle teugen van Jeugdland.

Als er mensen zijn die in het bestuur willen stappen of meer informatie willen, kan er contact opgenomen worden via info@jeugdlandnieuwegein.nl.

Moet de bouwspeeltuin straks sluiten? Met nog maar twee bestuursleden is het niet mogelijk om Jeugdland open te houden.