JSV verrast tegen IJFC met 1-0 winst

nieuwegein • Aangezien veel leden van het IJsselsteinse IJFC afgelopen zaterdag liever gingen carnavallen dan voetballen, werd met goedvinden van JSV de wedstrijd in de derde klasse op sportpark Galecop vooruitgeschoven naar donderdagavond. Of IJFC in het afgelopen weekend echter veel lol aan het carnaval zal hebben beleefd, mag overigens worden betwijfeld want de IJsselsteiners verloren met 1-0.

De enige goal van de wedstrijd viel al snel. Al in openingsfase had JSV aanvoerder Kevin Jupijn een fraaie aanval doeltreffend afgerond. Voor IJFC kwam de nederlaag hard aan. De IJsselsteiners stonden er uitstekend voor en bij winst zou koploper Houten dicht zijn genaderd.

De bezoekers moesten dan ook even bijkomen van die snelle klap, maar toen de dreun was verwerkt, kwamen de blauwwitten wat beter in de wedstrijd. Er kwamen toen ook wat kansen, maar die leverden geen treffers op. IJFC speelde daarvoor te slordig en de kansen werden niet benut. Dit dankzij het goede werk van de JSV-verdediging, met aan het hoofd invaller doelman Tom van der Wulp.

Na de rust had JSV de pech dat de ploeg met tien man verder moest, omdat Nico Roelofs met rood het veld moest verlaten. Maar ook met één speler minder hield JSV nog uitstekend stand. Wel kreeg IJFC nog een paar goede kansen, maar toen hielden paal en lat JSV overeind.

Koveni op gedeelde tweede plaats

nieuwegein • Korfbalvereniging Koveni won zaterdag in eigen huis met 16-13 van De Eemvogels. Daardoor bezetten de Nieuwegeiners samen met RDZ nu de tweede plaats op de ranglijst. Gemakkelijk was de overwinning echter niet. Het werd voor Koveni een nogal lastige wedstrijd door het harde spel van de tegenstanders. Pas 10 minuten voor tijd slaagde Koveni erin een gat van vier punten te slaan, dat tot het eindsignaal konden worden vastgehouden.