• Archieffoto van Kevin Jupijn (rechts) tijdens een voetbalwedstrijd.
• Archieffoto van Kevin Jupijn (rechts) tijdens een voetbalwedstrijd. Foto: Jordi Jupijn

Kevin Jupijn scoort belangrijk doelpunt

nieuwegein • Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, waardoor JSV eindelijk weer eens 3 punten aan zijn totaal kon toevoegen.

Voor Kevin betekende de treffer zijn eerste van dit seizoen. ‘’Met andere wedstrijden erbij sta ik nu op 3 goals’’, aldus de middenvelder, die eerder in de verdediging speelde maar sinds de komst van trainer Henri Berghoef op het middenveld opereert. ‘’Ik speel dit seizoen als verdedigende middenvelder, maar tegen IJFC speelde ik wat meer naar voren als een nummer 8. Box-to- boxspeler.’’ Kevin draagt sinds vorig seizoen de aanvoerdersband. Al na twee wedstrijden nam hij de band van iemand anders over. 

Kevin kon nog maar net een beetje lopen of hij werd al lid van JSV. ‘’Ik begon met voetballen bij de kabouters. Ik was toen pas vier jaar. Ik heb altijd bij JSV gespeeld.’’ Kevins ster rees snel, want hij was pas 16 toen hij goed genoeg werd bevonden voor de A-selectie. Hij vertelt: ‘’In het seizoen 2019-2020 speelde ik in het eerste elftal.’’ 

Kevin vindt het jammer dat Henri Berghoef al na een jaar bij JSV vertrekt. ‘’Ik heb een goede klik met Henri en ik vind hem een trainer die altijd nadenkt over het spelletje. Daar houd ik van. De club zal best al wel bezig zijn met een nieuwe oefenmeester. Er zullen natuurlijk al gesprekken worden gevoerd met een nieuwe kandidaat, maar wij hebben daarop geen invloed."

Wel zit Kevin bij een groepje spelers dat zijn mening geeft en laat weten wat voor een soort trainer de voorkeur heeft. "Maar het seizoen duurt nog even en Henri Berghoef is nog steeds onze trainer."

De doelstelling van de ploeg, en dat zal duidelijk zijn, is handhaving. "We willen natuurlijk graag in de derde klasse blijven", aldus Kevin. "Vooral met de verzwaarde degradatieregeling op de achtergrond, zullen wij er alles aan doen om op een veilige plek te komen. We waren dan ook blij met de drie punten die we tegen IJFC pakten. Die waren echt belangrijk voor ons.’’

Thijs Middelkoop