• Overhandiging van de cheque. V.l.n.r. Raymond de jong (Lions), Jolanda van Loon (Rotary), Wendy Tukker en Nick Brugman (beiden Stichting Park Kokkebogaard).
• Overhandiging van de cheque. V.l.n.r. Raymond de jong (Lions), Jolanda van Loon (Rotary), Wendy Tukker en Nick Brugman (beiden Stichting Park Kokkebogaard). Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse serviceclubs halen 2.200 euro op voor Park Kokkebogaard

Algemeen

NIEUWEGEIN • De serviceclubs Lions Nieuwegein en Rotary Nieuwegein hebben met de verkoop van wijn 2.200 euro opgehaald voor Park Kokkebogaard. 

Het bedrag is onder meer bedoeld voor een nieuw (hufterproof) tuinhuisje, waarin alle materialen voor de verzorging van het park kunnen worden opgeslagen. Daarnaast zal het geld worden ingezet om een stuk van het park opnieuw te beplanten.

Nick Brugman en Wendy Tukker van Stichting Park Kokkebogaard hebben het bedrag onlangs overhandigd gekregen van Raymond de Jong (Lions) en Jolanda van Loon (Rotary). “Nick en Wendy zullen er voor zorgen dat dit bedrag goed ingezet zal worden en de uitvoering bij de vrijwilligers wordt neergelegd”, aldus de serviceclubs.

Bewonersinitiatief
Park Kokkebogaard in de wijk Zuilenstein is van 2018 tot 2022 opgeknapt door omwonenden. Buurtbewoners hebben zelf het initiatief genomen voor een speeltuin, sportplein, buurtkamer en ‘achtertuin’ voor het aangrenzende Gezondheidshuis De Componist. Het park is hierdoor veranderd in een stads- en buurtpark én een ontmoetingsplek.