• Park Oudegein in Nieuwegein.
• Park Oudegein in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Sloten in Park Oudegein worden uitgediept om wateroverlast te voorkomen

Algemeen

NIEUWEGEIN • In Park Oudegein is begin februari gestart met het verwijderen van baggerslib uit de sloten. Dat meldt de gemeente Nieuwegein. De werkzaamheden zullen ongeveer 18 weken duren. Als er gebaggerd wordt in het broedseizoen, wordt het werk begeleid door een ecoloog.

Door te baggeren blijven de sloten diep genoeg, zodat het water aan- en afgevoerd kan worden. Een dikke laag bagger op de bodem is slecht voor de doorstroming van water. Een ondiepe sloot kan ook minder water afvoeren. Bij veel regen kan dit tot wateroverlast leiden. 

Langs een aantal wegen worden borden geplaatst zodat de bewoners op de hoogte zijn van de werkzaamheden. “We proberen om overlast zoveel mogelijk te beperken, maar het kan zijn dat u toch last heeft van de werkzaamheden. We vragen hiervoor alvast uw begrip”, aldus de gemeente Nieuwegein.

De sloten in Park Oudegein worden eerst gebaggerd. Vanaf de zomer van 2023 worden de andere sloten in Nieuwegein in samenwerking met het waterschap De Stichtse Rijnlanden gebaggerd.