Zaalhockeyseizoen ten einde

nieuwegein • Voor de zaalhockeyteams van heren 1 en dames 1 van de hockeyclub MHC Nieuwegein zit de zaalhockeycompetitie erop. Daarin hebben de dames het er in de eerste klasse uitstekend van afgebracht. De heren presteerden wat minder goed. Zij eindigden in de eerste klasse in de onderste regionen.

De heren mogen echter als excuus aanvoeren dat zij in een zeer zware afdeling waren ingedeeld, terwijl het team ook nog eens niet op zijn sterkst was. De training van de heren stond onder leiding van een speler die ook trainer/coach van de JO18-1 is. 

De dames werden getraind door een trainer die ook bij de zaalperiode was betrokken. De teams konden wegens gebrek aan trainingsruimte overigens maar een uur per week trainen, in plaats van de drie uur op het veld.

Niet voor alle teams is de zaalhockeycompetitie, waarvan de thuiswedstrijden worden gespeeld in Merwestein en in het Veerhuis, echter afgelopen. Andere seniorenteams hebben nog een paar wedstrijden voor de boeg. 

De KNHB houdt er qua planning in de zaal rekening mee dat de dames en heren 1 in februari gaan beginnen met de voorbereiding op de veldcompetitie. Vandaar dat hun competitie eerder is geëindigd.


Nederlaag Koveni

nieuwegein • Koveni is er zaterdag niet in geslaagd koploper Hellas'63 te lichten. Na een wedstrijd waarin Hellas steeds de bovenliggende partij was, werd het 25-13 voor de ploeg die het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. De Nieuwegeiners mogen echter als excuus aanvoeren dat ze te kampen hadden met geblesseerde spelers en dat ze mede daardoor niet hun beste wedstrijd speelden.

Koveni bezet na zaterdag met 9 punten uit acht wedstrijden de vijfde plaats.