• Het eerste mannenwaterpoloteam van het Nieuwegeinse Aquarijn.
• Het eerste mannenwaterpoloteam van het Nieuwegeinse Aquarijn. Foto: J. Doornekamp

'Handhaving moet goed te doen zijn'

nieuwegein • Ook al heeft de ploeg het niet gemakkelijk: de achtste plaats die ze op de ranglijst bezetten, biedt vertrouwen dat ze volgend seizoen opnieuw in de derde divisie spelen.

‘’Volgens mij spelen we onder mijn hoede voor het eerst in de derde divisie, maar ik heb me laten vertellen dat lang geleden ook al eens 'in de bond' werd gespeeld’’, aldus trainer Joram Salakory. Hij is bij Aquarijn aan zijn derde seizoen bezig is. Als het aan hem ligt, knoopt hij er straks nog een vierde seizoen aan vast. "Ja, dat heeft in ieder geval mijn voorkeur. Hoewel er nog niet met mij over een contractverlenging is gesproken.’’ 

Op plek zes eindigen

De doelstelling van Salakory is in ieder geval handhaving in de derde divisie. Daarnaast wil hij tweemaal van zijn oude club ZV De Meer uit zijn woonplaats Culemborg winnen. "Handhaving moet zeker goed te doen zijn. Misschien kunnen we zelfs op plek zes eindigen’’, aldus de trainer.

Joram Salakory is positief over de jeugd van de vereniging. ‘’Er is zeker talentvolle jeugd. Dat moet eigenlijk ook wel, want de gemiddelde leeftijd van het eerste team is al 28 jaar. Maar de jeugd haakt straks aan." 

Tycho Brands is daar een goed voorbeeld van. Hij maakte dit seizoen zijn debuut bij heren 1. Daarnaast gaat hij altijd mee met heren 2. Bij de B-jeugd (tot 17 jaar) is Tycho een vaste en bepalende speler.

DWK

Aquarijn bezet momenteel de achtste plaats met 14 punten. Het nieuwe jaar begon niet zo succesvol voor de Nieuwegeinse formatie, want de uitwedstrijd tegen DWV ging met 13-9 verloren. Daarna kwam Aquarijn afgelopen zaterdag uit tegen Hellas-Glana uit Sittard, een team, dat er ook al alles aan doet zich te handhaven. Het werd in Merwestein 13-13. 

Komende week wacht DWK, de mogelijke kampioen van deze competitie. "Tijdens onze thuiswedstrijd hebben wij een fantastisch mooie pot neergezet, waarin het 16-16 werd. Maar het zal zeker geen gemakkelijke klus worden", zegt Salakory. "DWK is een sterk en atletisch team. Maar we zullen onze huid duur verkopen’’.

Thijs Middelkoop