• Het Scapino Ballet Rotterdam treedt op 10 februari op in De Kom.
• Het Scapino Ballet Rotterdam treedt op 10 februari op in De Kom. Foto: Bas Czerwinski

zaterdag 11 februari

Workshop intuïtief schilderen
14:30, Nieuwegein, Kerstraat 40
De workshop wordt gegeven door Iris Creutzberg op haar atelier. De deelnemers worden uitgedaagd om te luisteren naar hun intuïtie en daar uitdrukking aan te geven op papier of op canvas met acrylverf, krijt of kleurpotlood. Geïnteresseerden kunnen e-mailen naar ihc.creutzburg@gmail.com.

'Robin Hood de Musical (8+)'
19:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Wanneer Marian na jaren terugkeert in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad eraan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de meedogenloze sheriff de macht gegrepen. Maar dan is daar ineens Robin Hood, die zich aansluit bij een bende vogelvrijverklaarden in het bos van Sherwood. Zal hij erin slagen het recht te doen wederkeren? In 'Robin Hood de Musical (8+)' van het Nationaal Jeugd Musical Theater, Nederlands grootste kweekvijver van musicaltalent, schitteren op 11 februari in DE KOM de sterren van morgen.

'Black Opal Blues' bij De Partner
21:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
Black Opal Blues is anders dan andere bands binnen de blueswereld. Het front wordt gevormd door twee powervrouwen. Conchita met haar krachtige, donkere bluesstem en opvallende verschijning, geflankeerd door Hanneke met haar stevige, gevoelsvolle saxsound. Samen met virtuoos gitaarspel, ondersteunende toetsen en een ijzersterke ritmesectie staat BOB garant voor muziek van hoog niveau. Als je Black Opal Blues zegt, dan zeg je: moderne, passievolle blues met een onderscheidende sound en performance. Tickets reserveren kan via www.ticketkantoor.nl.

zondag 12 februari

Optreden van Lou Prince
14:30, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
Zanger en entertainer Lou Prince, geboren op Curacao, is al vele jaren een graag geziene gast in Nederland en ver daarbuiten. Lou neemt u deze middag mee op zijn muzikale reis vanaf zijn geboorteland via Nederland naar Barcelona, Marbella, Las Vegas tot zelfs de Filippijnen, India, Cuba en nog veel meer. Hij brengt bekende klassiekers van Lou Rawls, Barry White, Frank Sinatra en een aantal bekende latin- en spaanstalige hits ten gehore. Tickets bestellen kan via de website www.departnernieuwegein.nl/programma.