• Benja Bruining speelt op zaterdag 4 februari in De Kom.
• Benja Bruining speelt op zaterdag 4 februari in De Kom. Foto: Aisha Zeijpveld

zaterdag 4 februari

Repair Café
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13
Vrijwilligers repareren van 11.00 tot 14.00 uur kapotte apparaten, fietsen en klokken, en herstellen kleding.

zondag 5 februari

Huiskamerfestival 'Gluren bij de Buren' in Nieuwegein
12:00, Nieuwegein, verschillende locaties
Maar liefst 32 verschillende podiumkunstenaars treden op in huiskamers van alle soorten en maten, verspreid over alle wijken van Nieuwegein. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.glurenbijdeburen.nl.

'Gluren bij de Buren' in Cultuurcentrum de Partner
12:45, Cultuurcentrum De Partner, Nedereindseweg 401A
Er is een muzikale reis voor kinderen. Tamarix zorgt voor vrolijke muziek en De Muziekstal zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen met schudeitjes, danssjaaltjes en wie weet mag je de dirigent zijn. De band Kozzeltov speelt om 13.30, 15.00 en 16.30 uur heerlijke, onthaastende luistermuziek voor verwende oortjes, waarmee je uit je kop en dichter bij je ziel komt. Blue without blues, Bluesy Americana met een rauw randje. Het is moeilijk in een vakje te proppen, kom dus luisteren en oordeel zelf.

dinsdag 7 februari

Bijeenkomst over digitale zorg bij Buurtplein de Componist
15:30, Nieuwegein, Buurtplein de Componist, Diepenbrocklaan 1-3
Tijdens deze themabijeenkomst komt het Ouderenfonds langs en neemt deelnemers mee in de wereld van de digitale zorg. De toegang is gratis. Aanmelden kan via de website www.detweedeverdieping.nu.

donderdag 9 februari

Daniëlle Schel in De Kom
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
"Hoe Daniëlle Schel in zo'n vol, verzorgd programma met weinig middelen steeds nieuwe biotoopjes creëert, is bijzonder. En ze blijft onvoorspelbaar tot de laatste seconde", schreef de Volkskrant debuutvoorstelling 'PATROON'. In opvolger 'OK' stelt Daniëlle vast dat we altijd en overal bereikbaar zijn en toch de eenzaamste samenleving in de geschiedenis van de mensheid vormen. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het ook alweer over? O ja, 'OK' is een voorstelling over verbinding.