• Schoonspringers van Aquarijn op vijfkamp.
• Schoonspringers van Aquarijn op vijfkamp. Foto: Aangeleverd

Schoonspringers winnen vijfkamp

nieuwegein • De schoonspringploeg van Aquarijn behaalde vorige week in het zwembad van Merwestein een fraai succes. De ploeg eindigde in het dagklassement met 38 punten op de eerste plaats.

SBC Breda werd met 29 punten tweede en PSV Eindhoven met 23 punten derde.

Maar ook in het individuele klassement deed Aquarijn het uitstekend. Zo werd in de groep voor gevorderden Mika Grosze Nipper eerste. Tweede werd Yuna Hulkenberg en Joy Daalhuizen eindige als vijfde. In de B-groep (14 jaar en ouder) won Lars van Hilten het goud en was er zilver voor Aiden Wallegie. In de C-groep (12/13-jarigen) eindigde Minte Bos als zesde. In de D-groep (10/11-jarigen) namen maar liefst 16 springers deel. Sureka Bierman Kerklaan deed het in die groep namens Aquarijn het beste. Zij won een bronzen medaille. Nouk Swart werd vijfde en Yvie Bakker twaalfde. In de E-groep (9 jaar en jonger) sprong Lizzy Hamerling met een nieuw persoon record over vier sprongen, naar een gouden medaille.
Na drie wedstrijden is Aquarijn in het clubklassement koploper. De Nieuwegeiners hebben 95 punten. PSV Eindhoven is met 75 punten tweede, SBC Breda met 72 punten derde. De Dolfijn Amsterdam werd met 66 punten vierde en ZPC Amersfoort met 54 punten vijfde. Op 25 februari wordt in Amersfoort de vierde wedstrijd gehouden. De laatste wedstrijd heeft op 25 maart plaats in Eindhoven.