• Het vrouwenvoetbalelftal van VSV Vreeswijk.
• Het vrouwenvoetbalelftal van VSV Vreeswijk. Foto: Aangeleverd

Vrouwenvoetbalelftal maakt misstap

nieuwegein • In de eerste helft was Vreeswijk wat minder goed op dreef. Door twee persoonlijke fouten van de thuisploeg kwam EDO (U) niet geheel onverdiend op 0-2. Na de rust ging het bij Vreeswijk beter, maar van de kansen werd er slechts één – door Rachel van der Schilden – benut. 

Door de nederlaag zal Vreeswijk nu even pas op de plaats moeten maken. De Nieuwegeiners waren na afloop teleurgesteld, maar captain Nathalie Werkhoven benadrukte dat de doelstelling om naar de tweede klasse te promoveren nog recht overeind staat.
De ploeg was met zestien speelsters zaterdag overigens compleet. De meeste dames waren van het eigen team, maar er waren ook een paar speelsters uit het tweede team en uit het elftal van onder de 17.

Het vrouwenvoetbalteam van Vreeswijk komt al vijf seizoenen uit in de derde klasse. "Dus misschien wordt het tijd om te promoveren", zegt Nathalie. "Die mogelijkheid is er volgens mij ook wel, want in onze jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar zit voldoende potentie."

Ze vervolgt: "We zouden voor de tweede klasse best een goed team hebben, maar we kunnen altijd wat versterking gebruiken. We zijn dan ook druk op zoek naar nieuwe speelsters voor vrouwen 1, vrouwen 2 en voor de MO 20." 

Vriendschap

Nathalie is al voor het vijfde seizoen aanvoerder. Ze speelt in de spits, maar helaas scoorde ze zaterdag niet. "We spelen met een 4 – 3 – 3 systeem, met een bewegelijk middenveld. Daar heeft de tegenstander het altijd lastig mee. De kracht van ons team zit echter niet alleen op dat middenveld, maar ook in onze onderlinge vriendschap."
De trainer van het vrouwenelftal is sinds dit seizoen Raymond Lantinga. Nathalie weet nog niet of Raymond ook komend seizoen de trainer van de vrouwen is. ‘’Ik weet in ieder geval dat het bestuur al met hem heeft gesproken. Volgens mij moeten beide partijen het nog eens worden over een paar kleine zaken."

Komende zaterdag staat voor de vrouwen de uitwedstrijd tegen Jonathan op het programma.

Thijs Middelkoop