• ImSook Yoo combineert verschillende materialen.
• ImSook Yoo combineert verschillende materialen. Foto: Museum Warsenhoeck

Expositie in Museum Warsenhoeck

nieuwegein • De Koreaanse kunstenares ImSook Yoo (1954) exposeert van 5 februari tot 9 april in Museum Warsenhoeck. In Nederland studeerde ze aan de kunstacademie in Enschede: ze studeerde af in 1989 in schilderen en tekenen. Sinds 2022 woont ImSook Yoo in Utrecht. 

In de periode van 2008 tot 2013 was zij artistiek werkzaam in het kunstenaarsatelier aan de Kerkstraat 48 in Nieuwegein. Op een gegeven moment begon zij daar met het handmatig scheppen van Hanji (moerbeiboom gebaseerd papier). Na twee jaar zette ImSook Yoo een punt achter het scheppen van Hanji. Verschillende factoren speelden daarbij een rol, zoals een zware fysieke belasting. Ze werkt nu verder met natuurlijke materialen welke voor haar beter hanteerbaar zijn.

In 2012 heeft ze een serie van 21 schilderijen vervaardigd. Daarbij is ze de nadruk gaan leggen op het gebruik van verschillende materialen, zoals ongeprepareerde doeken en verven. Materialen zijn een thema op zich voor haar werk. In haar werk zie je dat het combineren van verschillende materialen gaandeweg een bepaalde vorm aanneemt.

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.