SV Geinoord wint bekerwedstrijd van DOSC: 1-0

nieuwegein • SV Geinoord heeft vorige week dinsdagavond op Parkhout de bekerwedstrijd tegen zaterdagderdeklasser DOSC met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na een uur door Sem van Zwieten tot stand.

Geinoord miste in de districtsbekerwedstrijd wegens blessures nogal wat spelers. Desondanks waren de Nieuwegeiners de bovenliggende partij. Zo doken spelers van de ploeg van de vertrekkende trainer Gerrrit Plomp wel drie of vier keer alleen voor de Dolderse doelman op, maar slaagden ze er niet in om te scoren. 

In de tweede helft paste trainer Plomp een paar wissels toe, maar ook daardoor werd het Nieuwegeinse spel er niet productiever op. Het bleef uiteindelijk bij een zeer magere 1-0.

De wedstrijd werd overigens niet gespeeld op het huidige hoofdveld van Geinoord, maar op het pas nieuw aangelegde veld vier. Het veld had de hele dag in de zon gelegen, waardoor het goed bespeelbaar was.

FC Medemblik
Na afloop van de wedstrijd tegen DOSC werd bekend dat de volgende bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen de sterke zondagtweedeklasser FC Medemblik. De wedstrijd vindt plaats op 18 februari in Medemblik.

Geinoord had gemakkelijker kunnen loten, want de nieuwe tegenstander bezet in de tweede klasse A van het zondagvoetbal de tweede plaats. De Noord-Hollanders beschikken vooral over een sterk onderdeel: ze scoren gemakkelijk. In de 11 gespeelde wedstrijden werd het doel maar liefst 42 keer gevonden. Geinoord is wat dat betreft heel wat bescheidener.