• Scènefoto uit 'Ten Aarzel' van cabaretier Pieter Verelst.
• Scènefoto uit 'Ten Aarzel' van cabaretier Pieter Verelst. Foto: Rob Ouwerkerk

zaterdag 28 januari

Zeevogels spotten
07:30, Nieuwegein, parkeerplaats Blokhoeve (NBC)
Aanmelden uiterlijk 26 januari bij Chris Kling via chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Graag bij aanmelding je mobiele nummer vermelden en aangeven of je wilt rijden.

Optreden van 'Duo Dufonte'
20:15, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401a
Soloticket € 15,-. Samenticket (voucher voor twee personen) € 27,50. Bestel je ticket via www.ticketkantoor.nl/shop/DuoDufonte.

'In de schaduw van Rembrandt'
20:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken is het terugkerende thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller. Nu is het de beurt aan Geertje Dircx, de tweede vrouw van Rembrandt, die eerst jarenlang zijn minnares was en zijn zoon Titus opvoedde. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis. Julika Marijn laat in 'In de schaduw van Rembrandt' de vrouw aan het woord die de donkere kant van Rembrandt aan den lijve ondervond.

zondag 29 januari

Rommelmarkt
09:30, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13
Voor bezoekers is de toegang gratis. De markt sluit om 14.00 uur. Bel voor meer informatie met 06-36404655.

Optreden salsaband 'Salero'
16:00, Nieuwegein Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1
De entree is € 2,-. Aanmelden is niet nodig.

donderdag 2 februari

'Opvliegers: Girls on Fire'
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman komen met een feel-good concerteditie van de vriendinnenreeks 'Opvliegers'. Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals 'I'm Every Woman', 'Respect', 'Girls Just Wanna Have Fun' en 'Telkens weer', afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen. Trommel je beste vriend(in) op voor een heerlijke avond.