• De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.
• De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Foto: stockfoto (123RF.com)

Levensgrote replica van De Nachtwacht te zien op zorglocatie in Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Op ZorgSpectrumlocatie De Geinsche Hof in Nieuwegein is vanaf vandaag een replica van De Nachtwacht, het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn, te bezichtigen. Bezoekers zijn op alle dagen welkom tussen 09.00 en 19.30 uur. De entree is gratis.

Sinds 2020 brengt het Rijksmuseum samen met Philips een viertal levensgrote replica’s van De Nachtwacht naar verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke plek blijft het schilderij een aantal weken op een prominente plek te zien. Zo ook in Nieuwegein. 

Museumbezoek
De replica heeft een afmeting van 4 x 5 meter. Aan de achterkant van De Nachtwacht is ook van alles te zien. Bovendien mag deze replica worden aangeraakt.

Initiatiefnemer Brenda van het team ‘welzijn en activering’ die dit samen met Mariska, leerling-verpleegkundige, heeft georganiseerd: “Het is fijn dat we op deze manier kunst een mooie plek kunnen geven in een zorglocatie. Veel bewoners zijn geïnteresseerd in kunst, ook als er sprake is van dementie. Hun gezondheid laat het niet altijd meer toe om een museum te bezoeken. Op deze manier halen we kunst toch in huis.”

De replica van De Nachtwacht is tot en met 14 februari te zien bij De Geinsche Hof aan de Vuurscheschans 75 in Nieuwegein.