De A12 Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
De A12 Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Foto: Aangeleverd

Afsluiting Galecopperburg gaat komende weekenden niet door; verkeer kan gewoon doorrijden

Algemeen

REGIO • De geplande afsluiting op 21 januari, 28 januari en 29 januari van de Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem gaat niet door. De werkzaamheden vinden op een ander moment plaats. De brug is op deze dagen in beide richtingen dus weer volledig beschikbaar voor het wegverkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden worden verschoven, omdat tijdens een controle bleek dat een nieuw te plaatsen onderdeel van de draagconstructie van de brug op een aantal punten niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. 

Rijkswaterstaat en de aannemer gaan nu na wanneer de nieuwe draagconstructie gereed is en de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd. Die datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

In de nacht van 8 op 9 februari wél dicht
Ondertussen gaan andere werkzaamheden aan de brug gewoon door. Zo is de Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, van woensdag 8 februari tot donderdag 9 februari van 22.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met 20 minuten extra reistijd.

Ook de weg onder de brug (Griffioenlaan) is dan volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer; namelijk van 21.00 tot 05.00 uur. Rijkswaterstaat verwijdert die nacht de kop van de oostelijke hoge toren. In oktober gebeurde dat ook bij de kop van de westelijke hoge toren. In de onderstaande video is te zien hoe dat in zijn werk ging.