• Het waterpolodamesteam van Aquarijn.
• Het waterpolodamesteam van Aquarijn. Foto: Aangeleverd

'Als waterpoloteam enorm gegroeid'

nieuwegein • Het dameswaterpoloteam van Aquarijn is aan een ijzersterk seizoen bezig. Samen met Njord, waartegen met 10-10 gelijk werd gespeeld, staat de ploeg bovenaan in de tweede divisie D. 

De dames zijn nu bezig aan de winterstop. Op 28 januari wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen AquAmigos.

Aanvoerder van het succesvolle damesteam is Areth Meijer. Zij vertelt dat de gedeelde eerste plaats op de ranglijst zeker niet was verwacht. "Ik vind dat we het tot op heden bijzonder goed hebben gedaan. Als team zijn we enorm gegroeid. En we merken zelfs dat er nog veel meer haalbaar is."

Trainer van het team is de 60-jarige Arie Schouten, afkomstig uit Nieuwendijk. Areth: Hij was al eerder trainer bij het team van Aquarijn. Dat was tijdens de coronajaren. Voor Arie was Jorrit Mochel de trainer. Hij is dat overigens slechts één seizoen geweest. 

Areth: "We hebben niet alleen vertrouwen in het jaar dat pas is begonnen, maar ook in de periode daarna. De club beschikt over een aanstormende jeugd. Ze trainen nu al met ons mee, maar het duurt nog wel even voordat ze écht doorstromen."

De succesformule van het waterpolodamesteam? "Ons geheim is denk ik dat we zowel in het water als daarbuiten, goed met elkaar kunnen opschieten en bereid zijn om voor elkaar te werken."