vrijdag 6 januari

'Love Letter To 1983' in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Leo Blokhuis en de Strange Brew nemen ons in het muzikale theatercollege 'Love Letter To 1983' op mee terug naar 1983.Hoe zag de wereld eruit? En wat zien en horen we daar nu nog van? Verwacht een avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral héél veel muziek.

zaterdag 7 januari

Repair Café
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13
Ervaren naaisters helpen je kleding te verstellen. Er zijn ook vrijwilligers die apparaten kunnen repareren. En er is een fietsen- en klokkenmaker aanwezig. Het café is open tot 14.00 uur.

'Het Meisje met de Zwavelstokjes (3+)' in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan bekende sprookjes en buigt zich over Andersens beroemde en beeldschone verhaal van 'Het Meisje met de Zwavelstokjes'.

zondag 8 januari

Nieuwjaarsconcert
16:00, Nieuwegein, Dorpskerk, Nedereindseweg 3
Het concert wordt gegeven door het Gheyn Consort, een ensemble dat naast een vaste kern werkt met gastmusici. Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach. Vanwege de hoge energieprijzen staat de thermostaat op max. 15 graden. Een warme trui wordt dus aangeraden. Entree is 10 euro. Kaartverkoop aan de kassa.

dinsdag 10 januari

Theaterconcert van Lenny Kuhr in DE KOM
14:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In haar theaterconcert zingt Lenny Kuhr uit haar grote en levendige oeuvre. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega's, waaronder Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny's dochter Daphna, speciaal voor haar schreven.

woensdag 11 januari

Thema-avond en excursie over ‘wintergasten'
19:30, Nieuwegein, MEC
De vogelwacht en het IVN organiseren een thema-avond en een excursie over wintergasten. De thema-avond wordt verzorgd door Luc de Bruijn en vindt plaats op 11 januari 2023. De excursie is op 14 januari. Aanmelden uiterlijk 8 januari bij Chris Kling via chriskling@vogelwacht-utrecht.nl Graag bij aanmelding je mobiele nummer vermelden en of je zou willen rijden.

René van Meurs in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
René van Meurs staat aan de vooravond van een nieuwe fase. Want met al zijn levenservaring en goeie gedrag moet hij er ineens echt wat van gaan maken. Verantwoordelijkheid nemen enzo. Maar wat als je gewoon nog wat wilt dollen? Laat René er maar een avond over vertellen. Hij is kwetsbaar, persoonlijk, erg grappig en maakt "theater als troost in optima forma", schreef Trouw over zijn vorige voorstelling.