• Dwerggans.
• Dwerggans. Foto: Chris Kling

Avond en excursie over 'wintergasten'

nieuwegein • De Vogelwacht organiseert een thema-avond en een excursie over wintergasten: vogels die van ver komen om in Nederland de winter door te brengen.

De thema-avond wordt verzorgd door Luc de Bruijn. "Luc neemt je op enthousiaste wijze mee in de wereld van de wintergasten. Op de avond worden vooral soorten besproken die we bij de excursie tegen kunnen komen. Denk daarbij aan allerlei soorten eenden, ganzen, zwanen en roofvogels", aldus de Vogelwacht.

Informatie

Deelname aan de avond en excursie is gratis. Wel vraagt de organisatie een bijdrage in de benzinekosten voor diegenen die gaan rijden. 

De thema-avond vindt plaats op woensdag 11 januari in het Milieu Educatie Centrum (MEC) in Nieuwegein. De excursie is op zaterdag 14 januari van 09.00 tot ongeveer 14.00 uur. Het maximum aantal deelnemers is 30.\

Aanmelden kan tot uiterlijk 8 januari bij Chris Kling via  chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.. Deelnemers wordt verzocht bij aanmelding hun mobiele nummer te vermelden en aan te geven of ze willen rijden. Voldoende chauffeurs zijn nodig om deze excursie mogelijk te maken.  

q www.vogelwacht-utrecht.nl