• VTV werd in het voorjaar van 2022 landskampioen.
• VTV werd in het voorjaar van 2022 landskampioen. Foto: Aangeleverd

VTV wil maximaal blijven presteren

nieuwegein • Voor de tafeltennisvereniging VTV was 2022 weer een prima jaar. De dames behaalden in het voorjaar het landskampioenschap eredivisie en werden winnaar van de najaarsfinale in december.

Het herenteam draaide bovenin uitstekend mee in de tweede divisie. Ook voor wat betreft het jaar 2023 zijn de verwachtingen hooggespannen. Het damesteam gaat ongewijzigd verder en de ambitie is om weer maximaal te presteren. 

De heren deden het goed in de tweede divisie. Ze draaiden bovenin mee, een prima resultaat. Bij de heren doet zich overigens een wijziging voor. Eén van de kopmannen, Jos Verhulst is gestopt bij VTV. Het team gaat nu in het voorjaar verder met kopman Frans van den Berg, Jannes van Bragt en Pieter Bakers. De laatste heeft van jongsaf aan bij VTV gespeeld. In het afgelopen seizoen kwam hij uit in het tweede team. Hij is vorig seizoen overigens al een keer in het eerste team ingevallen en slaagde er toen meteen al in om een potje te winnen.

Energietarieven

Uiteraard heeft ook VTV te maken met sterk verhoogde energietarieven. De vereniging is nu bezig met plannen om te gaan isoleren, stroom op te wekken en van het gas af te gaan. En natuurlijk is het wachten op de uitwerking van de steunregelingen. Er zijn al gemeenten die extra steun aan sportclubs verlenen. Nieuwegein echter nog niet.

Thijs Middelkoop