• Het eerste herenteam van NVC.
• Het eerste herenteam van NVC. Foto: Aangeleverd

Volleybalclub met vertrouwen 2023 in

nieuwegein • En naar het lijkt niet zonder succes: de teams groeien weer. Mede daarom gaat de club met vertrouwen 2023 in.

NVC heeft in 2022 met name de handen vol gehad aan de damesafdeling. Bij de start van het seizoen 2022/2023 werden de technische commissie (TC) en het bestuur al snel geconfronteerd met een leegloop van de dames. Ook trainer Wim Vogelzang hield het voor gezien. Dat bracht met zich mee dat dames 2 veranderde in een nieuw dames 1, dat verder ging met de beide nieuwe trainers Roel Bos en Roger van Schie.
Het team komt inmiddels uit in de derde klasse. Uiteraard moest er veel aan niveau worden ingeleverd, maar het was in ieder geval een mooi instapniveau voor de jeugd.

Bij de heren waren er in 2022 niet of nauwelijks problemen. Zij zijn onder leiding van speler-trainer Ronald Huizinga in de derde divisie meer dan uitstekend bezig. Al is het niet zeker hoe lang dit team, dat uit oudere spelers bestaat, nog bij elkaar blijft. Er zal binnenkort zeker aanvulling vanuit de jeugd moeten komen.

Bij de jeugd is al veel meer ontwikkeling te zien. Daar groeien de teams. Met name bij de allerjongsten is al veel bereikt. 

Kortom: na de moeilijke corona-jaren maakt de vereniging een groei door. Vooral bij de jeugd wordt goed gepresteerd, al blijft de gezelligheid zeker een belangrijk onderdeel. Bij NVC werd daarom besloten om alle teams tegelijkertijd thuis te laten spelen. Niet alleen goed voor nog meer gezelligheid, maar de club wordt er ook hechter door. 

Een ander positief punt is, dat een nieuwe penningmeester de financiën weer op orde bracht, dat de communicatie met een nieuwe website is verbeterd en dat ook het administratiesysteem een verbetering onderging. En bovendien wordt ook nog eens verder gegaan met het in kaart brengen van de verenigingsprocessen en het vergroten van het vrijwilligerskader.

Om het nieuwe jaar goed te starten zal op 14 januari een nieuwjaarstoernooi in de vorm van een mixtoernooi worden georganiseerd. Voor diegenen die in volleybal geïnteresseerd zijn, is dit een gelegenheid kennis met de sport te maken.

Thijs Middelkoop