Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Jaarwisseling in Nieuwegein verliep ‘zoals in de jaren vóór corona’

Algemeen

NIEUWEGEIN • De jaarwisseling is in Nieuwegein verlopen ‘zoals in de jaren voorafgaand aan de coronapandemie’. Dat meldt de gemeente. Tijdens oud en nieuw is de brandweer in Nieuwegein zeven keer uitgerukt voor het blussen van onder andere containerbranden, een bijgebouw, een auto en een grote boom.

Daarnaast is er bij de meldkamer een aantal meldingen binnengekomen van ruzies en geweld op straat en in huis. De politie heeft geen aanhoudingen verricht en er zijn geen meldingen van hulpverleners die zijn belaagd.  

Ziekenhuis
In het St. Antonius in Nieuwegein is de jaarwisseling relatief rustig verlopen, meldt het ziekenhuis. Er werden twee mensen met (alcohol)vergiftigingen behandeld en vier vuurwerkslachtoffers (2 hand, 1 hals, 1 oog).  In het St Antonius in Utrecht waren zes (alcohol)vergiftigingen en drie vuurwerkslachtoffers (2 hand, 1 oog).

Hoewel het ziekenhuis voorbereid was op een grote toestroom van mensen, bleef een echte toevloed van slachtoffers tijdens de jaarwisseling uit op beide locaties. 

Veiligheidsregio Utrecht
De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (waar 26 Utrechtse gemeenten onder vallen) rukte uit naar 304 incidenten. Bij het overgrote deel van de incidenten (288) ging het om branden. De brandweer is ter plaatse geweest bij 49 branden in personenauto’s.

Daarnaast kwamen er acht meldingen binnen van agressie of geweld tegen hulpverleners van de veiligheidsregio.