Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Het Culemborgs Kamerkoor (CKK) heeft dringend nieuwe bassen nodig

Nieuws

CULEMBORG • Het Culemborgs Kamerkoor (CKK) heeft dringend nieuwe bassen nodig. Op zaterdag en zondag 11 en 12 november verzorgt het CKK twee uitvoeringen van Die schöne Müllerin. De vermaarde, romantische liederencyclus van Franz Schubert in een bewerking voor koor, solist en kinderkoor. 

Bij de bassen is de bezetting te krap. Deelnemen aan een koor is een tijdsinvestering, maar geeft veel plezier en voldoening. Het CKK, onder leiding van de ervaren dirigent Jan van den Berg, vraagt van zijn leden dat zij redelijk noten kunnen lezen, ervaring hebben met zingen in een kamerkoor of ander goed amateurkoor en een actieve bijdrage willen leveren aan de organisatie van het koor. 

Repeteren

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend drie keer mee repeteren en vervolgens na een stemtest op projectbasis deelnemen. Later kunnen zij alsnog bepalen of ze lid worden.

Het CKK is een gemengd, dynamisch koor. Het koor repeteert wekelijks in de Synagoge in Culemborg op de donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Er wordt van tijd tot tijd een studiedag of een workshop georganiseerd. 

Optredens

Het koor werkt met een breed repertoire en treedt twee maal per jaar op met een nieuw programma, vaak in samenwerking met andere koren, solisten, instrumentalisten en orkesten. 

Op 18 maart jongstleden had het CKK nog een zeer geslaagde uitvoering ‘Het Verhaal van de Nacht’ in de Johanneskerk in Beusichem, een collage van koormuziek, vocale en instrumentele improvisaties, poëzie en instrumentale muziek. 

Programma

Het CKK werkt aan een nieuw programma voor volgend jaar. Daarin staat Stabat Mater van de Spaans-Italiaanse componist Emanuele d’ Astorga (1680-1757) centraal, een negendelig werk voor koor, orkest en vier solisten. Met mogelijk een optreden over de grens. 

Voor meer informatie zie www.culemborgskamerkoor.nl