dinsdag 23 mei

Geldpraat café
10:30-12:00, Culemborg, bibliotheek. Iedere dinsdagochtend van 10:30-12:00 uur is er op de zolder van de bibliotheek het Geldpraat café. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie en thee te praten over wat men bezig houdt in het rondkomen. De toegang en koffie en thee zijn gratis.

Lezing Flora Batava
19:30-21:30 uur, Culemborg, Havendijk 1. Voet van Oudheusden houdt een lezing over de Flora Batava, een groots verzamelwerk met prachtige illustraties over de wilde planten in Nederland. Het boek illustreert de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur. De lezing wordt verzorgd door Norbert Peeters, werkzaam bij de universiteit van Leiden. De lezing vindt plaats in de Fransche School, Havendijk 1 Culemborg. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.voetvanoudheusden.nl.

woensdag 24 mei

Computerhulp Dis-groep
10:30-12:00, Culemborg, Beatrixstraat 20. De Dis-groep geeft computerhulp uur in het Huis van de Buurt aan de Beatrixstraat 20. De toegang is gratis. Aanwezig tot 14 juni. https://disgroepculemborg.weebly.com/

Computerhulp Dis-groep
13:30-15:00, Culemborg, Heimanslaan 2. De Dis-groep geeft computerhulp in de Salaamander, lokaal 1.05. Heimanslaan 2 te Culemborg. De toegang is gratis. Aanwezig tot 14 juni.

Culemborg voor Elkaar
17:00-19:00, Culemborg, Meerlaan 22. Voor organisaties en verenigingen die met vrijwilligers werken is er de workshop 'Vrijwilligers werven via Culemborg voor Elkaar'. Culemborg voor Elkaar doet dat door vraag en aanbod van particulieren én organisaties, zoals verenigingen en stichtingen, te matchen. Men gaat samen aan de slag met een organisatieprofiel, persoonlijk profiel en het plaatsen van een vraag voor vrijwilligers. Meer informatie hierover is te vinden op www.elkwelzijn.nl/agenda. Aanmelden kan bij Sandra Rigter srigter@elkwelzijn.nl of 06-83 52 51 08.

Storytelling-avond
20:00-22:00, Culemborg, Bolderburen. Tijdens drie verbindende storytelling-avonden neemt Stichting Vrijstad Festival belangstellenden mee in de beleving van deze nieuwe inwoners. Op 22 maart en 19 april waren er al bijzondere verhalen te beluisteren van mensen uit o.a. Congo, de Molukken en Oekraine, op 24 mei, tijdens de laatste storytellingavond, staan Souad Laouni en Triphonia Tsipeteka centraal.

donderdag 25 mei

Computerhulp Dis-groep
10:30-12:00, Culemborg, Herenstraat 29. De Dis-groep geeft computerhulp in de bibliotheek aan de Herenstraat 29 te Culemborg. De toegang is gratis. Aanwezig tot 14 juni.

Hulpkaart
10:30-11:30, Culemborg, Prijsseweg 1D. De Hulpkaart kan helpen in situaties dat iemand het even niet meer weet of geen woorden heeft. Op het kaartje staat persoonlijke informatie die kan helpen. Speciaal voor mensen met dementie of geheugenklachten. Interesse? Kom naar de informatiebijeenkomst in het Odensehuis Culemborg, Prijsseweg 1D (Bolderburen, het rode gebouw) tel 06-21583676.

Ecstatic Dance
19:00, Culemborg, Centrum Bliss. Vanaf donderdag 25 mei organiseert Ecstatic Dance Culemborg maandelijks van 19.00 tot 22.00 uur een Ecstatic Dance avond in Culemborg. Ecstatic Dance is een meditatieve dansvorm uit de VS. Op blote voeten, zonder te praten, zonder drank of drugs, met respect voor elkaar.Er staan al diverse avonden gepland. Voor meer informatie zie: www.ecstaticdanceculemborg.nl Instagram: @ecstaticdanceculemborg

Will We Ever Be Free
20:00 Culemborg, Theater De Fransche School. Thuis. Dat is het schimmige woord waar de theatervoorstelling ‘Will We Ever Be Free?’ van de T-jater Stars uit Geldermalsen over gaat. Wat is thuis? En wat gebeurt er als je gedwongen moet verhuizen? Te zien op donderdag 25 mei in Theater De Fransche School in Culemborg. Deze voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Voor meer informatie: kijk op www.toneelgroep-t-jater.nl of bel 06 – 14 64 60 82.

Klaverjas-avond
20:00-23:00, Culemborg, wijkvereniging ‘t Veld, Rietveldseweg 31. Inschrijfkosten € 7,50. Iedereen is van harte welkom voor een kaartavond met prijsjes om te winnen. Indeling is op loting, dus men heeft altijd een andere speelpartner en hoeft dus zeker geen speelpartner mee te nemen.

Blues met Mike Donkers
20:00, Culemborg, De Gelderlandfabriek. In de serie ‘Blues at the Factory' in de Gelderlandfabriek in Culemborg is het podium 25 mei voor Mike Donkers. Mike Donkers (56) speelt gitaar vanaf zijn achttiende. Hij wist dat hij laat was begonnen maar dat weerhield hem er niet van om extra hard te oefenen! Met zijn band Mike & the Mellotones bereikte hij alsnog de Nederlandse blues-top en trad hij op in binnen- en buitenland. Ook bracht hij zes albums uit. Aanvang 20.30 uur, entree ‘betaal wat je kunt missen'.

vrijdag 26 mei

Peutermuziek
09:00, Culemborg, Westersingel 88. Vanaf vrijdagochtend 26 mei kan men samen met (klein)kind meedoen met de cursus peutermuziek. Samen zingen, spelen, bewegen en dansen op muziek. Om 9.00 uur beginnen de dreumesen (een tot twee jaar) en vervolgens de peuters (twee tot vier jaar) om 10.00 uur en om 11.00 uur. De lessen worden gegeven door muziekdocent Karlijn Scheepers en vinden plaats op Westersingel 88 in Culemborg. Er zijn nog plekjes vrij voor de Zomercursus. Deze bestaat uit vier lessen: 26 mei, 2 en 9 en 16 juni. Meer info en opgeven: www.muziekopschootculemborg.nl

Spelletjesavond
18:00-20:00, Culemborg, Boekhandel Tomey. Elke laatste vrijdag van de maand is het spelletjesavond bij Boekhandel Tomey. Deze keer wordt het spel Phase 10 gespeeld. Meedoen is gratis, aanmelden is fijn.

De Dictator
20:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. In de nieuwste voorstelling van Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen - ‘De Dictator – Inside The Mind’ – nemen we, zoals de titel zegt, een kijkje in het hoofd van een dictator. Deze voorstelling is onderdeel van het project ’Will We Ever Be Free?’: het bevrijdingsproject over oorlog, onderdrukking, vluchten en thuiskomen. Dit project met een boodschap wordt financieel ondersteund door onder andere de provincie Gelderland, de gemeente West Betuwe en het fonds Wij Doen Mee. Bij dit project horen, naast ‘De Dictator – Inside The Mind’, ook de jeugdtheatervoorstelling ‘Will We Ever Be Free?’ en de outdoor escape game ‘Escape De Betuwe’. Alle activiteiten en voorstellingen vinden plaats in mei en juni 2023. Kaarten à € 7,50 (plus transactiekosten) zijn verkrijgbaar via www.toneelgroep-t-jater.nl of via info@toneelgroep-t-jater.nl.

Orgelconcert
20:15-21:15, Culemborg, Grote of Barbarakerk. Het eerste concert in de serie orgelconcerten dat de Stichting Muziek in de Grote of Barbarakerk dit jaar organiseert zal gegeven worden door Jan Pieter Lanooy. Op het programma staan werken van o.a. Buxtehude, Bach, Welmers en Reger. Ook zal hij een improvisatie spelen op het koororgel. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten na afloop van het concert. Voor meer informatie over de stichting en de concerten voor dit seizoen zie: www.verhofstadorgel.nl

zaterdag 27 mei

Les Taxateurs
13:00-17:00, Culemborg. Zaterdag 27 mei houdt de Jeu de Boules-vereniging Les Taxateurs een Franse middag. Iedereen kan hieraan deelnemen, jong, oud en ongeacht de leeftijd. Men hoeft geen lid te zijn van de vereniging. De kosten zijn 2 euro. Belangstellenden zijn van harte welkom op een Franse middag aan de Steenovenslaan. Franse middagen: 27 mei / 24 juni / 29 juli / 26 augustus. Bij slecht weer wordt er in de binnen-accommodatie gespeeld.

We Love 70s 80s
21:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zaterdag 27 mei vanaf 21.00 We Love 70s 80s. Locatie: De Gelderlandfabriek in Culemborg. Dj’s Rick Snel en Mike Lambooij.

maandag 29 mei

Boerderij de Pavijen
10:00-16:00, Culemborg, Boederij de Pavijen. Boerenfamilies laten zien hoe zij bijdragen aan een duurzame toekomst. Op maandag 29 mei is Boerderij de Pavijen in Culemborg open voor publiek in verband met de Campina Open Boerderijdagen. Boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, toegang is gratis. Toegang is gratis. Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdage

dinsdag 30 mei

Middelengebruik
20:00-22:00, Culemborg, Varkensmarkt. De Raad van Kerken Culemborg organiseert een symposium over middelengebruik onder jongeren. Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen ontdekken op welke manier ze hiermee om kunnen gaan samen met andere ouders, geestelijk verzorgers en iedereen die in de eigen omgeving hiermee wordt geconfronteerd. De toegang is gratis, graag inschrijven via https://www.raadvankerkenculemborg.nl/