• Floor Loppersum (l.) en Miranda Pieron.
• Floor Loppersum (l.) en Miranda Pieron. Foto: aangeleverd

Presentatie Traag vallen

culemborg • Het eerste exemplaar van de debuutbundel ’Traag vallen’ van Culemborgse Floor Loppersum is zondag aangeboden aan de Stadsdichter Miranda Pieron. 

Floor Loppersum schreef een indrukwekkende bundel waarin ze de tien jaar met haar man met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) in 32 gedichten beschrijft. Floor is in staat in weinig woorden veel te zeggen, haar beschrijving zijn raak, niet sentimenteel en van een hoog poëtische kwaliteit. "Met zo min mogelijk woorden slaagt zij erin de lezer haar werkelijkheid in te trekken", aldus de uitgever. "Iedere zin is raak. Ongevraagd word je deelgenoot van waar geen woorden voor zijn. Tot zij ze schreef." 

Miranda Pieron zei dat gedichten rust en troost kunnen geven en dat zij dit ervoer bij de verzen van Floor. Ze nam zich voor het boekje te gaan behandelen in de Culemborgse poëziekring waarvoor ze Floor ook uitnodigde. De goed bezochte presentatie werd gehouden bij de Coöperatie van Makers.
Het boek 'Traag vallen' is te verkrijgen bij boekwinkels, webshops en op www.uitgeverijanderszins.nl. Het kost € 18,50. Boekwinkel Tomey heeft een stapeltje klaar liggen.