Afbeelding
Foto:

Workshops en uitje voor vrijwilligers in Culemborg

Nieuws

CULEMBORG • In juni besteed ElkWelzijn volop aandacht aan vrijwilligerswerk. Voor iedereen die zich vrijwillig inzet in Culemborg zijn er interessante workshops en bijeenkomsten. 

Meer informatie en aanmelden bij Sandra Rigter, coördinator van het Vrijwilligers Informatie Punt: srigter@elkwelzijn.nl of 06-83 52 51 08.

Vrijdag 2 juni: workshop ‘Vallen en opstaan’. Voor vrijwilligers die in contact zijn met ouderen die een hoger risico hebben op vallen. Deelnemers leren waar ze op kunnen letten om vallen te voorkomen (mobiliteitsoefeningen), ervaren zelf wat vallen met hendoet en leren praktische tips hoe ze anderen kunnen helpen met opstaan.

Dinsdag 6 juni: vrijwilligersmarkt. Belangstellenden maken tijdens de reguliere weekmarkt op dinsdag 6 juni van 9.00 tot 13.00 uur kennis met organisaties waar men vrijwilligerswerk kan doen en waar men kan ontdekken wat bij hen past. Ook kun je als hulpvrager of hulpaanbieder op de foto gaan en een kleine verrassing mee naar huis nemen.

Donderdag 8 juni: Uitje! Om de inzet van vrijwilligers voor de Culemborgse samenleving extra te waarderen organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt in samenwerking met verschillende partners activiteiten. Deze keer is het een wandeling over het erf van de Honddijker Theetuin. Tijdens de wandeling krijgt men advies hoe men de eigen tuin of balkon kan bewerken om de natuur een handje te helpen.

Maandag 12 juni: workshop ‘Grenzen stellen’. Als men beter kan omgaan met grenzen, versterkt men de kracht als vrijwilliger. Daarom leren vrijwilligers in deze workshop de theorie en de praktijk rondom het stellen van grenzen. De aanwezigen oefenen met verschillende technieken om grenzen te ervaren en te stellen.

Donderdag 22 juni: Zomerontmoeting voor ElkWelzijn vrijwilligers (zij krijgen een persoonlijke uitnodiging).

Woensdag 28 juni: Workshop ‘Uitdagend vrijwilligerswerk vinden’. In deze workshop laat men zien hoe het nieuwe vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar werkt, wordt een account aangemaakt en gaat men op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij de betreffende persoon past.