Simon Harmsma wint NK dammen voor junioren

CULEMBORG/WESTERHAAR • Simon Harmsma is in Westerhaar junioren kampioen dammen van Nederland geworden. 

Na een mooie, spannende en vermoeiende week was de wereldkampioen ook de sterkste van Nederland.

De start van het toernooi was indrukwekkend: DRIE overwinningen op rij tegen Marie Gabbert, Sytse Spijker en Louise Gabbert. Daarna twee remises tegen Matheo Boxum en Emre Hageman.

Op de vierde speeldag werd de basis voor de titel gelegd door de grootste concurrent Roland Kreeft te verslaan en ook te winnen van Renco Oostindjer. 

Twee remises tegen Wouter Sosef en Daniël Boxum in de slotronden waren genoeg om Roland een punt voor te blijven, de derde plaats was voor Emre.

Een mooie prestatie, want is de 4e leeftijdscategorie waarin Simon Nederlands kampioen is geworden en dat komt zelden voor. Alleen Martijn van IJzendoorn ging hem voor.


Meetrainavond bij vv Tricht 

tricht • Op vrijdag 12 mei as organiseert VV Tricht een meetrainavond voor jongens en meisjes vanaf 7 t/m 14 jaar. Voor de keepers is er een speciale clinic van 19.00-20.00 uur. De trainingen worden verzorgd door de trainers van VV Tricht, de meesten van deze trainers cq. trainsters spelen of hebben gespeeld in het 1e team van VV Tricht. Iedereen is van harte welkom, aanmelden hoeft niet maar mag wel via jc@vvtricht.nl. Breng je ouders ook mee, zij kunnen genieten van een kop koffie of thee op ons terras.


Startcursus triathlon

regio • Op 22 mei gaat bij triathlonvereniging Trihalis de cursus Start2tri van start. Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde deelnemers werken deelnemers aan je basistechniek van de drie sporten. Ook is er volop aandacht voor materiaal, kleding en voeding. In tien trainingen van elk ongeveer 1 a 1,5 uur leert men de vaardigheden van de Triathlonsport leren en verbeteren. Na Start2tri zijn de deelnemers in staat om goed voorbereid deel te nemen aan een Triathlon evenement, heb je nieuwe Triathlonvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan Triathlonnen, individueel of in een groep bij TV Trihalis. 

De cursus is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een wielrenfiets, een zwembroek en loopschoenen. 

Op maandag 22 mei wordt er gefietst, op woensdag 24 mei gelopen en op donderdag 25 mei gezwommen. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur. Deelnamekosten zijn 120 euro voor 10 trainingen (incl. entree zwembad en deelname aan club Triathlon). 

Inschrijven en informatie via start2tri@gmail.com.. De inschrijving is open tot 22 mei.