Afbeelding

Hart for Her: laagdrempelige sportclub voor vrouwen

Sport

CULEMBORG • Een laagdrempelige sportclub voor vrouwen. Dit vind je bij hart for her waar vrouwen fitter worden én blijven. 

Met ruim dertig vestigingen in Nederland maakt de sportclub deze wereld en een miljoen vrouwen sterker. “Daar staan wij hier in Culemborg ook voor, omdat we hopen dat er zoveel mogelijk vrouwen gaan sporten.”

Eigenaresse Caro van Zutphen is in september tien jaar geleden gestart met deze sportclub. “In 2012 kwam dit op mijn pad. Het trok me enorm aan omdat ik vroeger ook altijd fanatiek heb gesport.” Een jaar later stuit ze op een pand aan de Prijssestraat 75 en volgen er verschillende verbouwingen om het pand klaar te maken.

Laagdrempelig sporten

Zowel lichamelijk en geestelijk goed in je vel zitten, is belangrijk volgens Caro. Daarom biedt ze laagdrempelig sporten aan in de circuit training. “Niet iedere vrouw gaat naar een reguliere sportschool omdat ze zich onzeker kunnen voelen. Hier maakt het niet uit wie je bent en hoe je eruitziet.” Dit probeert de eigenaresse over te brengen op alle Culemborgse vrouwen. “Als jij lekker in je vel zit, straal je dat ook uit.”

Grote spiergroepen

De circuit training duurt een half uur waarin je alle grote spiergroepen. “Er is continu plaats omdat mensen blijven doorschuiven en niet tegelijkertijd starten.” In de ruimte staan verschillende toestellen waarin je met je eigen kracht en weerstand werkt. “Door sneller op een toestel te bewegen, maak je het zwaarder en verbeter je je conditie.” Daarnaast worden er ook groepslessen gegeven. “Van het buikspierkwartier tot aan beenoefeningen.”

Samen zorgen ze ervoor dat vrouwen gemotiveerd blijven. “We lopen rond om vrouwen aan te moedigen of ze te corrigeren waar nodig. Op die manier is het gezellig en vliegt het half uur zo voorbij.” Na afloop mogen de vrouwen altijd nog even blijven om koffie of thee te drinken. Wie dat niet wil of geen tijd heeft, gaat na de training gewoon naar huis.

Tien jaar hart for her

In september bestaat hart for her in Culemborg tien jaar. Daar is de eigenaresse trots op. “We gaan die hele maand feest vieren en er zullen allerlei activiteiten op het programma staan.” En of ze ook alle dagen taart gaan eten? “Het kan, maar dan moeten we daarna wel heel veel trainen”, lacht Caro.