• De ondertekening werd feestelijk gevierd met taart.
• De ondertekening werd feestelijk gevierd met taart. Foto: aangeleverd

Overeenkomst voor herbestemming watertoren Culemborg

Nieuws

CULEMBORG • Eigenaar familie Van der Veer en aannemer Kwadraat Bouw BV uit Leerdam hebben een overeenkomst getekend. Hierin staat dat ze de intentie hebben om de herbestemming van de watertoren van Culemborg in samenwerking te realiseren. ,

Als eerste wordt het ontwerpplan, getekend door architect Edwin Paymans, in meer detail uitgewerkt met de constructeur en aannemer. Het doel is tot een haalbaar plan te komen. Zowel bouwtechnisch als financieel.

Om de watertoren voor de toekomst te behouden is het nodig de toren te herbestemmen. De droom van familie Van der Veer is om een woning en twee Bed and Breakfast-units in de top van de watertoren te bouwen. Koen van der Veer: “Het is een enorme uitdaging maar gelukkig hebben we een sterk team met veel kennis en expertise om ons heen. We hopen eind 2023 een haalbaar plan te hebben.”

Johan Bulsink, bedrijfsleider Kwadraat Bouw zegt hierover: “Kwadraat bouw is blij dat wij onze kennis en kunde kunnen inzetten voor de plannen van fam. Van der Veer en behoud van de historische watertoren. Hiermee kunnen wij het plan gezamenlijk naar een hoger niveau tillen.”