• PEER
• PEER Foto: aangeleverd

PEER in Gelderlandfabriek, met Turmoil als support

Cultuur

CULEMBORG • PEER keert terug in Culemborg. Op 13 mei speelt dit energieke kwartet in de Gelderlandfabriek. Support komt van Turmoil, onlangs gekroond als winnaar van popcompetitie Parel van de Betuwe.

De van oorsprong uit Middelburg afkomstige band PEER speelt hitgevoelige pop-rock mét een randje. Kort na het uitbrengen van hun debuut ep kreeg PEER aandacht op nationale de radio en speelden ze vele shows in Nederland en internationale shows in de Engeland en Azië. In 2019 verscheen het eerste album Laughing About It Is Far More Exiting en trapte de band zijn clubtour af in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Ook was PEER voorprogramma bij zowel Bløf als Racoon, allebei provinciegenoten.

Autocommercials
Nummers van PEER werden gebruikt in wereldwijde autocommercials voor Mini en Mercedes met in de hoofdrol veelvoudig F1 kampioen Lewis Hamilton. Tevens verschenen er twee nummers in de Japanse Netflix-serie Terrace-House en werd een nummer gebruikt in een commercial van sportmerk FILA. PEER heeft de corona periode benut om nieuw werk te schrijven en op te nemen, onder productionele leiding van Mario Goossens van Triggerfinger. De band was al eerder te zien in de Gelderlandfabriek en speelde vorig jaar op het Spoelfestival.

Aanvang 20 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl