Drie keer Franse film bij Werk aan het Spoel

culemborg • De Fransche School organiseert op 3 vrijdagavonden in mei een buitenbios op één van de mooiste locaties in Culemborg: Werk aan het Spoel. "Begin het weekend lekker relaxed met een drankje in de frisse lucht." 

Strijk neer in de knusse buitenbioscoop bij Werk aan het Spoel en geniet drie avonden lang van een Franse film. Bezoeker krijgen wel het advies hun kussen/kleed of klapstoel mee te nemen. De films starten om 21.00 uur en kosten slechts vijf euro per keer. 

Herbeleef op 12 mei de heerlijke feelgood film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, waarin Amélie werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre. Ze observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. "Twintig jaar na het uitkomen van deze film zal Amélie je opnieuw betoveren", schrijft De Fransche School in een persbericht.


Op 19 mei wordt de film Revoir Paris uit 2022 vertoond. Het bekroonde psychodrama dat gaat over een vrouw na een terroristische aanslag in Parijsen haar leven weer wil op pakken.

Une Belle Course

Une Belle Course, van de Franse regisseur Christian Carion, wordt op 26 mei gedraaid: wanneer de 92-jarige Madeleine naar een verzorgingstehuis moet, vraagt ze een taxichauffeur langs de plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven. 

Bezoekers kunnen heerlijk in de buitenlucht genieten van deze mooie films: drie avonden lang populaire Franse films letterlijk onder de sterren: een ideaal avondje uit.