• De leden van Watersportvereniging De Helling aan het sloeproeien.
• De leden van Watersportvereniging De Helling aan het sloeproeien. Foto: H. v.d. Heijden

Kom mee sloeproeien op de Lek!

Sport

CULEMBORG • Het seizoen voor het sloeproeien is weer begonnen dus kom langs bij Watersportvereniging Culemborg voor een gratis kennismakingstraining.

Sloeproeien is een teamsport waarin je samenwerkt om de boot vooruit te krijgen. Bij Watersportvereniging De Helling in Culemborg kun je deze sport weer uitvoeren omdat het seizoen is begonnen. Om te kijken of deze sport iets voor jou is, bieden ze op 6 en 10 mei een gratis kennismakingstraining aan. “Het is heerlijk om buiten én op het water te sporten.”

De Lek op
Bijna iedere dag vertrekt er een sloep met acht roeiers uit de Culemborgse jachthaven de Lek op. De ene keer varen ze richting Beusichem en de andere keer richting Vianen. Annemiek te Stroete is één van de leden die hier vaak te vinden is.

“Twee jaar geleden ben ik naar Culemborg verhuisd en besloot ik gelijk lid te worden. Voorheen deed ik deze sport namelijk ook al.” En het leukste aan sloeproeien? Dat is volgens Annemiek het teamelement. “Het is altijd ontzettend gezellig in het team maar ook in de club. De sfeer zit er goed in.”

Genoeg te doen
Bij Watersportvereniging De Helling kun je nog meer doen. “Denk aan kanoën, roeien en zeilen. We hebben ook een clubschip. Dit is het drijvende café dat in het weekend geopend is. Er is dus genoeg op het water te doen!”

De sportactiviteiten binnen het sloeproeien zijn voor alle leeftijden. “Denk aan schollieren tot aan senioren. Je ziet elke leeftijd wel langskomen.” Daarnaast kunnen sloeproeiers ook meedoen aan wedstrijden.

Wedstrijden
“Ik doe hier altijd aan mee. De wedstrijden variëren vaak van 11 tot en met 25 kilometer waarin je tegen elkaar roeit.”
Toch is het niet zo dat iedereen aan de wedstrijden mee moet doen. “Het sloeproeien is een karaktersport waardoor je zelf kan bepalen hoe fanatiek je wil zijn.

Benieuwd?
Ben je benieuwd of het sloeproeien iets voor jou is? Watersportvereniging De Helling biedt op zaterdag 6 mei om 10.00 uur en woensdagavond 10 mei om 19.30 uur een gratis kennismakingstraining aan. “De wind door je haren en de vogels die je hoort fluiten. Buiten sporten op het water is fantastisch en ik hoop dat we dit aan veel mensen kunnen laten zien.”

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor de gratis training of heb je vragen over het sloeproeien? Mail dan naar sloeproeien@wvdehelling.nl.

Fleur van Eeuwijk