Klaverjassen bij Vriendenschaar

culemborg • Op vrijdag 28 april wordt bij Vriendenschaar de voorlaatste klaverjas avond van dit seizoen gehouden. Iedereen die graag een kaartje wil leggen is als paar van harte welkom om op deze avond mee te spelen. Er wordt voor een leuke prijzentafel gezorgd en namens de organisatie wordt tijdens het kaarten enkele keren met warme snacks, een stukje kaas of worst rond gegaan. Ook krijgen deelnemers bij binnenkomst gratis koffie of thee aangeboden. Het kaarten begint om 19:45 uur en staat ook open voor niet-leden van Vriendenschaar, iedereen is van harte welkom. Men wordt wel verzocht tijdig per paar in te schrijven.


Degradatie dreigt voor Vriendenschaar

culemborg • Het eerste elftal van Vriendenschaa heeft een lelijke misstap begaan door uitgerekend tegen dé concurrent voor de achtste plaats, DVSU, in Utrecht met 2-0 te verliezen. Door deze uitslag en door de uitslagen bij andere wedstrijden is het elftal zelfs terecht gekomen die niet eens voor de nacompetitie geldt. De nu ingenomen dertiende plaats betekent aan het einde van het seizoen zelfs rechtstreekse degradatie. Vriendenschaar heeft nu 17 punten uit 20 wedstrijden, nog net drie punten meer dan Zwaluwen Utrecht '11. De overwinning van DVSU was terecht. "DVSU was door de bank genomen toch wat kansrijker", zegt de clubverslaggever van Vriendenschaar. "Ons elftal kon niet de noodzakelijke vuist maken om DVSU op de knieën te krijgen."


Boek 'The Champ' verschijnt op 16 mei

asperen • Het boek over voetbaltrainer Pieter de Jongh, geboren en getogen in Asperen, verschijnt op 16 mei. 'The Champ', zoals de titel van het boek luidt, gaat over de trainer die een betrekkelijk anoniem bestaan als Nederlandse voetbaltrainer leidt in het buitenland. Tot er een filmpje opduikt waarin hij in steenkolenengels de Zimbabwaanse sportpers te woord staat. Wie verder kijkt dan de video, ziet het bijzondere verhaal achter Pieter de Jongh: van eenvoudige jongen uit de Betuwe tot een beroemdheid in Afrika. In Kenia wordt hij toegejuicht door tienduizenden supporters. In Zimbabwe gaat hij op de schouders (en wordt hij tegelijkertijd beroofd van zijn telefoon). Als bondscoach van Swaziland is hij de protegé van de rijkste man van het land. Tot die wordt vermoord en Pieter het land uitvlucht. In Rwanda ziet hij hoe de FIFA-miljoenen in de zakken verdwijnen van lokale voetbalbestuurders. Tegelijkertijd schuift Pieter zelf ook bestuurders regelmatig geld toe. 'Anders red je het daar niet.' Van het zinderende Afrika verkast hij naar het ijskoude Mongolië, waar hij traint bij min dertig graden en te maken krijgt met de grillen van een megalomane miljardair. Ook in Zuid-Afrika, Somalië, Moldavië en Hongarije beleeft Pieter de gekste avonturen op en buiten het voetbalveld. Vorige maand werd bekend dat hij een nieuwe club heeft: Pieter heeft voor twee jaar getekend bij Silver Strikers FC in Malawi. 

'The Champ' telt 256 bladzijden en kost 20,99. Het is ook verkrijgbaar als e-book.