Meivakantie in het Elisabeth Weeshuis Museum

culemborg • Op de nieuwe kinderzolder viert het Elisabeth Weeshuis Museum deze meivakantie de levens van de weeskinderen. De aanwezigen vangen hun dromen met dromenvangers en beschrijven hun wensen op tegeltjes.

In de afgelopen eeuwen werden weeskinderen als Frans, Maaike en Rika opgevangen in het statige weeshuis in Culemborg. Allen met een groot verlies en zonder bezittingen, maar elk met hun eigen dromen en wensen. Deze activiteit vindt plaats op woensdag 3, donderdag 4 en zondag 7 mei van 14.00 tot 16.00 uur. In de loop van de vakantie worden verschillende workshops aangeboden, kijk hiervoor op www.weeshuismuseum.nl/activiteiten. De workshops zijn onderdeel van het themajaar 'Wij waren wees'. Gedurende het jaar adopteert het museum 48 oud-wezen door onderzoek te doen naar de levensgeschiedenissen. Mensen die ook een weeskind willen adopteren en zijn of haar verhaal niet verloren willen laten gaan, kunnen een mail sturen naar info@weeshuismuseum.nl.


FIXbrigade 

culemborg • FIXbrigade Culemborg en de Gemeente Culemborg houden op woensdag 10 mei van 20.00 tot 21.30 uur een gratis informatieavond over energiebesparing in huis. Deze avond is speciaal voor bewoners van een huurhuis in het centrum en omliggende wijken in Culemborg. Men is vanaf 19.45 uur welkom in De Energiewinkel, Markt 20 in Culemborg. Aanmelden: www.vrijstadenergie.nl/bijeenkomst-energiebesparing/.