Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Hét Koningsfeest van Culemborg aan de Everwijnstraat 11

Nieuws

CULEMBORG • Wat begon als kleinschalig feest bij de voordeur van Jerry Mudde, is nu uitgegroeid tot een groot evenement. Tijdens Koningsdag wordt dit jaar de veertiende editie van dit evenement georganiseerd. 

Iedereen is welkom van 13.15 uur tot 18.00 uur aan de Everwijnstraat 11 in Culemborg. 

Het evenement ontstond in 2007 aan de Herenstraat van Culemborg. “Samen met de band Burnwood zochten we een plek waar we – destijds nog - Koninginnedag konden vieren.” Jerry besloot zijn geluidsinstallatie buiten neer te zetten, wat drinken in te kopen en zelf een feest te organiseren. “Ik had niet verwacht dat daar zoveel mensen op af kwamen.”

Everzwijnstraat 11

Inmiddels is het tot een groot evenement uitgegroeid en is de locatie gewijzigd. “Mijn buurman gaf aan dat hij ging verhuizen naar de Everwijnstraat 11 in Culemborg. Hij zei dat we het feest ook daar mochten organiseren omdat ze een grote tuin hebben.” Zogezegd, zo gedaan en sinds een aantal jaar vindt het evenement bij hem plaats.

Podium met twee bars

In de tuin staat een podium met twee bars aan de zijkanten. “De collecte wordt gedaan voor Alpe d’HuZes wat uiteindelijk bij het KWF terechtkomt. We vinden het namelijk belangrijk om met z’n allen ergens voor te staan.” Daarnaast treden er de hele middag wat rockbands op. “Denk aan Black Angus en Magustry. Zelf zit ik in de band MudoZer die grotendeels uit leden van Burnwood bestaat. Wij openen het feest om 13.30 uur.”

Iedereen is welkom

De organisatie kijkt ernaar uit om iedereen uit Culemborg en omstreken te verwelkomen. “Het is zo’n gemoedelijk muziekevenement waarbij iedereen langs mag komen. Ik ben trots op hoe we het dit jaar weer hebben neergezet.” Hét Koningsfeest wordt aan de Everwijnstraat 11 in Culemborg gevierd.