Voortgang in gesprek over Moluks gebouw

culemborg • De gemeente Culemborg en de stichting PataSiwa PataLima hebben voortgang geboekt in de al jaren slepende kwestie van het Moluks stichtingsgebouw op de Pinksterbloem. Er is onder andere gesproken over het opknappen van het gebouw en over het gebruik ervan.

Het betalen van huur en vooral de hoogte van de huur blijft een flink discussiepunt tijdens de onderhandelingen. De gemeente heeft het betalen van huur als voorwaarde gesteld om weer gebruik te mogen maken van het gebouw. Het nieuwe stichtingsbestuur meldt op zijn Facebookpagina dat het nog wel even zal duren voordat er gebruik van het gebouw zal worden gemaakt. "Er zijn nu eenmaal procedures die gevolgd moeten worden. Maar geduld is een schone zaak." 

Vorig jaar zomer trad het vorige stichtingsbestuur af. Daarna hebben zich toch weer nieuwe mensen gemeld die het stokje over wilden nemen. Het is mogelijk een overweging voor de gemeente geweest om weer met de Molukkers in gesprek te gaan. Het stichtingsbestuur is met een aantal Molukse groepen in overleg om een aantal activiteiten met ingang van augustus/september weer op te starten vanuit gebouw Salaamander. Na de oplevering van het stichtingsgebouw worden de activiteiten ondergebracht bij de eigen stichting.
De stichting heeft ook aangegeven dat men overweegt om een structurele en een incidentele subsidieaanvraag te doen bij de gemeente. Verder zal met de gemeente verder worden gesproken over de procedure, de gebruiksvoorwaarden en dergelijke. Een andere wens van de Molukse stichting is dat de keuken wordt vergroot en dat de toiletgroep wordt aangepast.