Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Burgemeester Van Grootheest sluit woning om vondst drugs en wapens

112

CULEMBORG • Door de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs en zeven vuurwapens heeft burgemeester Gerdo van Grootheest besloten om een woning te sluiten. Het gaat om een woning aan het Rheapad. Hij heeft de woning vrijdagmiddag voor de duur van drie maanden gesloten.

Na een tip van Meld Misdaad Anoniem is er door de politie een onderzoek ingesteld. In het opsporingsonderzoek is in de woning een verdachte aangehouden vanwege aanwezigheid van harddrugs en wapens. Samen met het Openbaar Ministerie doet de politie verder onderzoek om de verdachte ook strafrechtelijk te vervolgen.

Maatregelen
De gemeente Culemborg staat voor een krachtige aanpak in het handelen van harddrugs en wapens. Handel in drugs vanuit en de aanwezigheid van wapens in woningen is in het belang van de openbare orde ontoelaatbaar en maatschappelijk onwenselijk. De duur van de sluiting wordt bepaald door onder andere de hoeveelheid, de soort drugs en of de verdachte al vaker betrapt is. Illegale drugshandel en productie van drugs hebben een negatieve en ondermijnende invloed op het openbare leven. “Denk hierbij aan de leefbaarheid, het veiligheidsgevoel en de gezondheid van inwoners en ondernemers. De sluiting van de woning valt onder de bevoegdheid van de burgemeester op basis van de Opiumwet”, aldus een persbericht van de gemeente Culemborg

Melden
Ondermijning houdt in dat criminelen voor illegale activiteiten zoals drugshandel en drugsproductie gebruikmaken van legale bedrijven en diensten.
In de strijd tegen ondermijning en andere vormen van criminaliteit werkt de gemeente Culemborg samen met onder andere de politie en Omgevingsdienst Rivierenland.
Wie in de omgeving illegale activiteiten vermoedt zoals mensenhandel, handel in drugs of gestolen goederen krijgt het advies om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Bel bij spoed altijd 112.

Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.