• De sleuteloverdracht met twee bewoners.
• De sleuteloverdracht met twee bewoners. Foto: aangeleverd

Het Prijsse Erf officieel in gebruik

culemborg • Wethouder Monica Wichgers nam vorige week dinsdag officieel Het Prijsse Erf in gebruik. Het is een project met elf levensloopbestendige bungalows. 

Het concept van projectontwikkelaar Wonen à la Carte is vooral gericht op vitale ouderen, die zo lang mogelijk zelfstandig bij elkaar willen blijven wonen. Opvallend is dat de belangstelling van kopers tot ver buiten Culemborg kwam.
Met Het Prijsse Erf speelt Wonen à la Carte in op een aantal behoeften van de doelgroep. Om ouderen te faciliteren langer op zichzelf te blijven wonen bestaat de mogelijkheid tot slapen en douchen op de begane grond.

Ook hebben de woningen afmetingen die tegemoetkomen aan de wensen van een doelgroep die kleiner wil gaan wonen. Het erfconcept beantwoordt daarnaast aan de wens van alleenstaanden die sociale controle prettig vinden. 

Grondgebonden 

Met opzet is gekozen voor ‘grondgebonden' wonen: veel 55-plussers willen wel verhuizen naar een kleinere woning, maar willen niet de tuin missen zoals bij een appartement het geval is. Door bewoners op deze wijze te verleiden toch de stap naar een kleinere woning te zetten, komt de gewenste doorstroming in gemeenten op gang. Verder speelt de inrichting van het erf in op de behoefte van veel ouderen om collectief te wonen.