donderdag 25 mei

Optreden op muziektent
19.30 uur, Almkerk, Molenstraat 1. De blaaskapel van de Bieswald Ländler Musikanten uit Werkendam zal op donderdag 25 mei om 19.30 uur optreden op de muziektent te Almkerk. Met hun karakteristieke klarinetten en tenorhoorns zorgen de leden van de blaaskapel voor een authentiek geluid en het is daarom niet voor niks dat zij een begrip zijn geworden in Altena en omgeving. Op de mooie en gezellige Böhmische en Moravische klanken die ten gehore worden gebracht, kan iedereen volop meedeinen. De kapel bestaat momenteel uit zo'n veertien muzikanten en staat onder leiding van Marcel van der Stelt. De muzikanten hebben er weer zin om er een leuke avond van te maken. De entree voor dit optreden is gratis en iedereen is van harte welkom. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar een zaal van Altenahove te Almkerk.

Bijbel Open Avond
20.00 uur, Werkendam, H.J Roubosstraat 3, Dorpshuis Vlechtwerk. In Dorpshuis Vlechtwerk in Werkendam wordt op donderdag 25 mei een nieuwe Bijbel Open Avond gehouden. De avond vangt aan om 20.00 uur en zal begonnen worden met enkele liederen uit de bundel van Johannes de Heer. Hierna zal broeder Jacques Brunt spreken over het thema: 'Oog en oorgetuigen van Jezus' heerlijkheid'. De deuren van Dorpshuis Vlechtwerk staan vanaf 19.30 uur open, met de mogelijkheid een kopje koffie of thee te nuttigen.

zondag 4 juni

StoryTrail Theaterwandeling
10.30 uur, Gorinchem, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt. Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 4 juni de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Tijdens deze bijzondere rondleiding beleef je samen met verhalenverteller Hubertus de historische verhalen van de stad. Reserveren kan via www.storytrail.nl/stadswandeling/gorinchem.

Kunst in Dussen
12.00 uur, Dussen, Molenkade 15. Op zaterdag 3 en zondag 4 juni biedt KunstinAltena de kans aan kunstenaars, wonend en/of werkend in Altena, om hun kunstwerken te exposeren in Dussen. De expositie vindt plaats in een leegstaand pand van Ballegooyen Modes aan de Molenkade 15. De opening wordt zaterdag om 12.00 uur verricht door wethouder Anneloes van Hunnik. Beide dagen is de expositie geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

woensdag 7 juni

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Voor de kinderen is er een leuke (knutsel)activiteit en ouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers met elkaar praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Geregeld sluiten deskundigen aan om een bepaald onderwerp verder uit te diepen. Loes Frings van Soterios EHBO- en BHV-cursussen komt deze ochtend langs om meer te vertellen over EHBO aan baby's en kinderen. Kijk voor meer informatie op www.mamacafe-altena.nl.

vrijdag 16 juni

Boekenbeurs in Sleeuwijk
19.00 uur, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk, Notenlaan 69. Binnenkort kunnen alle boekenliefhebbers uit de regio hun vakantie-inkopen weer doen bij de 25e editie van de Boekenbeurs Sleeuwijk. Op vrijdag 16 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 17 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur staan de deuren open van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk, Notenlaan 69. Vanwege deze jubileumeditie zullen er op zaterdag allerlei acties zijn waarbij het getal 25 een belangrijke rol speelt.