• Archieffoto van de Aelse Dag.
• Archieffoto van de Aelse Dag. Foto: Jan Noorlandt

Andels Fanfare Corps organiseert Aelse Dag met voor de 45e keer een jaarmarkt

Nieuws

ANDEL • Het 130 jaar oude Andels Fanfare Corps organiseert op zaterdag 27 mei de Aelse Dag met voor de 45e keer een jaarmarkt, de traditionele warenmarkt en sinds enkele jaren ook een rommelmarkt en kofferbakverkoop.

De Aelse Dag duurt van 10.00 tot 20.00 uur. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein met terras en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel.

Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers weer op hun gemak snuffelen tussen tweedehands goederen. Naast de leuke koopjes op de rommelmarkt en kofferbakverkoop is er natuurlijk ook de warenmarkt, waar vanaf 10.00 uur marktkooplieden weer producten aan de man brengen. Op de markt staan onder andere kramen met kleding, boeken, riemen, tassen, bloemen en fruit.

Modelbouwclub
Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is de demonstratie door MBC-Repilca, een modelbouwclub uit Altena met de wortels in Werkendam. Op de Aelse Dag laten zij hun modelschepen in een groot waterbassin varen en modeltrucks rijden rond op het plein. 

Springkussens en grabbelen
Ook aan de kinderen is gedacht. Ze kunnen springen op een springkussen en zich laten schminken. De ouders kunnen ondertussen genieten van een consumptie op het aansluitende terras. Voor de allerkleinste kinderen loopt er een dame met een grabbeljurk op de markt, waar ze een klein cadeautje kunnen grabbelen.

Live muziek
Rond 16.00 uur komt er een einde aan de marktdag, maar op het terras gaat de Aelse Dag gewoon door. Hier zal ook live muziek van ‘Duo Happie’ (van Hans en Appie) uit Veen ten gehore gebracht worden.

De toegang tot de Aelse Dag is gratis.